17 Şubat 2021

Avrupa'da Bilim İnisiyatifi (Initiative for Science in Europe – ISE) Araştırmacıların Kariyer Görev Gücü, Avrupa'nın bilim yapmak için çekici bir yer olarak kalması, rekabetçi bir ekonomik ve bilimsel güç merkezi olarak varlığını sürdürmesi için gerekli olacak sistemik yapısal değişikliklere odaklanarak, Avrupa'da akademik araştırmanın organizasyonu üzerine çalışmalar yürütmekte. Bu amaçlar doğrultusunda, ilgili konular etrafında yapıcı tartışma ortamı sağlamak için ISE tarafından webinar serisi düzenlenecek. Webinarlara politika yapıcı ve fonlayıcı kurum ve kuruluşlar ile üniversitelerden, uluslararası organizasyonlardan kişiler ve gazeteciler katılım sağlayabilir.

Webinarlar hakkında detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

 

European funding: finding solutions to systematic challenges

Modaratörler: Chloe Hill (EGU). Panelists: Maria da Graça Carvalho (MEP), Mariya Ivancheva (EASA), Wim van Saarloos (Leiden University), Rachel Coulthard-Graf (EMBL).

18 Şubat 2021 - 14:00 – 15:30 CET –KAYIT

 

Research assessment practices

Modaratörler: Mathew Tata (Eurodoc). Panelists: Sarika Wilson (The Guild), Stephen Curry (DORA), Cecilia Cabello Valdés (ERAC).

4 Mart 2021 - 14:00 – 15:30 CET –KAYIT

 

Research grant evaluation

Modaratörler: Renaud Jolivet (MCAA). Panelists: Frédéric Sgard (OECD), Catherine McCammon (ERC panel member), James Morris (Science Europe), Kasper Gossink (Dutch Funding Agency – NWO).

18 Mart 2021 - 14:00 – 15:30 CET –KAYIT

 

Haberin aslına buradan ulaşabilirsiniz.