ufuk news
  07 Temmuz 2021

Ufuk Avrupa Marie Sklodowska Curie Alanı beklenen çağrıları açıldı! 

Araştırmacılara uluslararası dolaşım ve cazip kariyer imkanları sunan Marie - Curie Alanı'nda önceden Bireysel Burslar (Individual Fellowships) ismiyle destek veren program bu sene bazı değişikliklerle Doktora Sonrası Burslar (Postdoctoral Fellowships) ismiyle fon dağıtmaya devam ediyor. Programa, çağrı kapanış tarihi itibariyle doktorasını almaya hak kazanmış ve istisnai durumlar hariç en fazla 8 yıl araştırma deneyimi olan araştırmacılar bireysel araştırmalarını yürütmek üzere anlaştıkları akademik ya da akademik olmayan istedikleri bir kurum ile başvuru yapabilecek. Araştırmacıların gidecekleri kurumun bulunduğu ülkede son üç yılın 12 ayından fazla bulunmamış olmaları gerekiyor.  Çağrı ayrıntıları, dokümanlar ve başvuru sayfası için tıklayınız. Doktora Sonrası Burslar iki panelden başvuru alacaktır: Avrupa Bursları (European Fellowships) ve Global Burslar (Global Fellowships). Başvuruda kullanılacak taslak dokümanına buradan ulaşabilirsiniz. Başvuru sürecinde muhakkak Başvuru Rehberi dokümanını inceleyiniz. 

Geçtiğimiz Çerçeve Programında Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks - ITN) ismiyle destek sağlayan program Ufuk Avrupa'da bazı değişikliklerle Doktora Ağları (Doctoral Networks) ismiyle fon dağıtmaya devam edecek. Programda akademik ve akademik olmayan kurumlar bir araya gelerek doktora programı çerçevesinde bir eğitim ağı oluşturup doktora araştırmacıları istihdam edebilecek.  Çağrı ayrıntıları, dokümanlar ve başvuru sayfası için tıklayınız. Taslak dokümana buradan, Başvuru Rehberi dokümanına buradan ulaşabilirsiniz. 

29 Haziran'da Avrupa Komisyonu ile birlikte düzenlediğimiz etkinlikte yer alan Postdoctoral Fellowships çağrı sunumuna buradan, Doctoral Networks çağrı sunumuna buradan ulaşabilirsiniz. Başvuru süreçlerine dair gerçekleştirilen sunuma ulaşmak için tıklayınız. 

Sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.