18 Eylül 2017

Değerli araştırmacılar,

 

Avrupa Komisyonu tarafından 14-17 Kasım 2017 tarihlerinde Brüksel/Belçika’da Ufuk2020 Ufuk2020 Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Ormancılık, Deniz, Denizcilik ve İçsu Araştırmaları ve Biyoekonomi Alanı özelinde Bilgi Haftası Etkinliği düzenlenecektir. Bilgi günü ile örtüşecek şekilde, 15 Kasım 2017 tarihinde, BioHorizon Projesi tarafından bir Proje Pazarı Etkinliği düzenlenecektir. Etkinlik için kayıtlar açılmıştır. Katılımın ücretsiz olduğu bu etkinliğin amacı, katılımcıların Ufuk2020 Gıda Alanı ve KET-Biyoteknoloji konularında açılacak olan 2018 çağrısı için doğru ortakları bulmalarını sağlamaktır. Proje pazarı etkinliği özellikle Ufuk2020 Gıda Alanı’nın 2018 yılı konu başlıklarına odaklanacaktır. Daha detaylı bilgi almak ve etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız. Kayıtlar 26 Ekim 2017 tarihinde veya azami katılımcı sayısına ulaşınca kapanacaktır.

Ufuk2020 Programı’nın 2018-2020 Çalışma Programları’nın resmi yayımlanma dönemi Kasım 2017 olarak planlandığından, bu proje pazarı etkinliği konsorsiyum kurabilmek için önemli bir fırsat sunmaktadır. 

Etkinliğin ana bölümü, aynı konu başlıkları ile ilgilenen katılımcıların yapacakları ikili görüşmelerden oluşmaktadır. Katılımcılar etkinliğe kayıt olduktan sonra, kullanıcı dostu bir eşleşme ortamı sunan ve katılımcılar tarafından yüklenen profiller ve araştırma alanlarını temel alan bir araç sayesinde bahsi geçen ikili görüşmelerini ayarlayabilmektedirler. İkili görüşmelerin yanı sıra, katılımcılar çeşitli fonlama kuruluşları ve girişimlerinin temsilcileriyle ve etkinliğin organizasyonunu yapan BioHorizon projesindeki Ulusal İrtibat Noktaları ile tanışabileceklerdir. Bu sayede, katılımcıların kişiselleştirilmiş destek be bilgi almaları mümkün olacaktır.

Etkinlik programı dâhilinde, proje fikirlerinin tanıtılabilmesi için araştırmacılar ve girişimcilerin 5 dakikalık sunum yapma imkânları da vardır.