17 Kasım 2022

CHIST-ERA IV ERA-NET (European Coordinated Research on Long Term Challenges in Information and Communication Sciences & Technologies ERA-Net) projesi Ufuk 2020 Programı Bilimsel Mükemmeliyet alanında Yeni ve Gelişen Teknolojiler (FET-Future and Emerging Technologies) programında desteklenmiş olan bir ERA-NET Cofund projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Yeni ve Gelişen Teknolojiler alanında çığır açacak ileri araştırma projelerinin desteklenmesidir. Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun en az 3 farklı ülkeden 3 farklı kurumdan oluşması gerekmektedir. Çağrı kapsamında hazırlanacak ortak proje önerilerinde, uluslararası çağrı başvuru koşullarına uyma zorunluluğu bulunmaktadır.

2022 yılı çağrısında;

•     Merkezi Olmayan ve Dağıtılmış Sistemlerde Güvenlik ve Gizlilik - Security and Privacy in Decentralised and Distributed Systems (SPiDDS)

•     Kablosuz Yapay Zekaya doğru Makine Öğrenimi Tabanlı İletişim Sistemleri - Machine Learning-based Communication Systems, towards Wireless AI (WAI)

konularında araştırma projeleri desteklenecektir.

Çağrı metnine bağlantısı üzerinden ulaşılabilmektedir. Türkiye’nin de fonlayıcı ülke olarak dahil olduğu bu çağrı için Ulusal Başvuru Kuralları yakın zamanda TÜBİTAK ana sayfasında yayınlanacaktır.

Son başvuru tarihi 2 Şubat 2023 olan bu çağrı hakkında 21 Kasım 2022 ve 11 Ocak 2023 tarihlerinde çevrim içi olarak bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Toplantıların Türkiye saati ile 16:00’da başlayıp yaklaşık 1 saat sürmesi beklenmektedir.

Ayrıca 21 Kasım – 5 Aralık 2022 tarihleri arasında çağrı ile ilgilenen araştırmacıların birebir toplantı organize edebileceği çevrim içi Ağ Kurma etkinliği düzenlenmektedir.

Bilgilendirme toplantıları hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

Ağ kurma etkinliği hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.