Clean Aviation Ortaklığı Asosiye Üyelik Çağrısı
  12 Mayıs 2023

Ufuk Avrupa Programı kapsamında oluşturulan Clean Aviation (Temiz Havacılık) Ortaklığı ile 2050 yılına kadar iklim-nötr havacılığa katkı sağlayacak yeni hava araçları teknolojilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Clean Aviation Ortaklığı tarafından yayımlanan asosiye üyelik niyet beyanı çağrısı ile Ortaklığa, programın uzun vadeli hedeflerini ve motivasyonunu paylaşacak yeni kuruluşların dahil edilmesi planlanmaktadır.

Asosiye çağrısı hederleri arasında mevcut üyelere tamamlayıcı şekilde entegre olabilecek yetkinlik ve kapasitedeki paydaşların Ortaklığa dahil edilmesi, Programa ilave ayni katkı ve yatırımların sağlanması ve farklı programlar arasında sinerji oluşturulması yer almaktadır.       

22 Haziran 2023 (Brüksel saati ile öğlen 12:00) tarihinde kapanacak asosiye üyelik çağrısı, Avrupa’da yenilikçi hava aracı teknolojilerinin geliştirildiği en önemli sivil araştırma ve yenilik programı olan Clean Aviation Ortaklığı’na dahil olarak Avrupa‘da havacılık alanında faaliyet gösteren önde gelen kuruluşlarla (mevcut üye listesi) birlikte geleceğin havacılık vizyonu şekillendirmek isteyen kuruluşlar için yegane fırsat olma özelliğini taşımaktadır.

Çağrı başvuru şartlarında söz konusu çağrıya tek bir tüzel kişiliğin başvurmasının beklenmekte olduğu ve konsorsiyum olarak yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilmektedir.

Çağrıya başvurmak isteyen kuruluşların, İngilizce olarak doldurulacak başvuru formu ve niyet mektubu dokümanlarını 22 Haziran 2023 (Brüksel saati ile öğlen 12:00) tarihine kadar cei-2023@clean-aviation.eu adresine e-posta ile iletmeleri beklenmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulanmıştır.

Niyet Beyanı Çağrısı ile ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Çağrı metnine ulaşmak için lütfen tıklayınız

Başvuru formunu incelemek için lütfen tıklayınız.

Niyet mektubu taslağını incelemek için lütfen tıklayınız

İletişim

Çağrı özelindeki sorular 31 May 2023(Brüksel saati ile 17:00) tarihine kadar cei-2023@clean-aviation.eu adresine yönlendirilebilir. Çağrı kapsamında iletilen soruların cevaplarının, 6 Haziran 2023 tarihinde yayımlanması beklenmektedir.

Genel süreçlerle ilgili sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.