resss
  18 Mart 2022

Clean Hydrogen Partnership (Temiz Hidrojen Ortaklığı), Avrupa Yeşil Mutabakatı ve 2030 İklim Hedef Planında yer alan hedeflere ulaşılması noktasında büyük katkı sağlamak ve hidrojen alanına yönelik Ar-Ge ve inovasyon çağrılarının desteklemek amacıyla Ufuk Avrupa Programı altında kurulmuş bir kamu-özel sektör ortaklığıdır. Söz konusu ortaklığın odak noktasında, yeşil hidrojen üretimi ile hidrojen iletimi, dağıtımı ve depolanması gibi konular yer almaktadır. 
Malumları olduğu üzere, Temiz Hidrojen Ortaklığı 2022 yılı çağrısı, 1 Mart 2022 tarihi itibariyle paylaşıma açılmış ve söz konusu Ortaklık yapısı altında en gelişmiş hidrojen ve yakıt hücresi teknolojileri konularındaki projelerin desteklenmesi amacıyla, 300 Milyon avrodan fazla kaynak sağlanacağı duyurulmuştur. Bu kapsamda, Temiz Hidrojen Ortaklığı işleyiş ve başvuru mekanizması ile söz konusu çağrının içeriğine ilişkin bilgilendirmelerde bulunmak üzere 15 Mart 2022 tarihinde bir bilgilendirme etkinliği düzenlenmiştir.
Bu kapsamda, bahse konu bilgi günü etkinliği esnasında gerçekleştirilen sunumlara ve etkinlik kaydına buradan ulaşabilirsiniz.