hakemlik
  30 Mart 2022

Temiz Hidrojen Ortaklığı, temel araştırma düzeyinden sanayiye kadar birçok farklı alanda proje önerilerini değerlendirmek üzere hakemler arıyor. 
Bilindiği üzere, hakemler, seçilen çağrı başlığı özelinde Avrupa Komisyonu’nun merkezi veri tabanından belirlenmekte olup olası bir çıkar çatışmasının önüne geçmek adına hakemin ve bağlı bulunduğu kuruluşun aynı konu başlığında bir proje teklifinde bulunmamış olması gerekmektedir. 


Clean Hydrogen JU’nin sitesinde belirtildiğine göre hakemlik başvurusu için izlenmesi gereken iki ana adım bulunmaktadır. Bunlar: 

  1. Funding and Tenders portalında yer alan hakem veri tabanına kaydın yaptırılması,
  2. 'Expert Registration’ kayıt numaranızın yer aldığı ve mevcut çağrı dahlinde Hakemlik ilginizi belirten bir e-postanın projects@clean-hydrogen.europa.eu adresine gönderilmesi şeklinde belirtilmiştir.  

Söz konusu sitede, ikinci adımın hakem seçilme sürecinde daha hızlı hareket edilmesi ve seçilme şansının artırılması bakımından önem arz ettiği belirtilmektedir. 
Hakemlik başvuru süreci hakkında daha detaylı bilgi edinmek için lütfen linkte yer alan bilgileri detaylı bir şekilde inceleyiniz.. 
2022 Yılı Clean Hydrogen Çağrısı Değerlendirme Sürecine İlişkin Öne Çıkan Önemli tarihler:

  • 31 Mayıs 2022 kapanışlı proje önerileri için;
    • Uzaktan değerlendirme dönemi: 15 Haziran-7 Temmuz 2022
    • Panel Toplantısı: 11-12 Temmuz 2022
  • 20 Eylül 2022 kapanışlı proje önerileri için;
    • Uzaktan değerlendirme dönemi: 14 Ekim -10 Kasım 2022
    • Panel Toplantısı: 14-15 Kasım 2022