ufuk news
  09 Kasım 2018

15 Kasım 2018 tarihinde Ankara’da, TÜBİTAK Başkanlık Binasında, Clean Sky 2 Ortak Girişimi’nin 8 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan ve 6 Şubat 2019 tarihinde kapanacak 9. Proje Çağrısına yönelik bir bilgi günü düzenlenecek. Clean Sky 2 JU Ofisi yetkilileri ve lider kuruluş temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilecek etkinliğin sabahki oturumunda katılımcılara çağrı konuları, yasal ve finansal hususlar ve başvuru koşulları hakkında bilgiler verilmesi planlanıyor.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde, eş zamanlı düzenlenecek oturumlarla Büyük Yolcu Uçağı (LPA), Motor (ENG) ve Uçak Gövdesi (AIR) çağrıları özelinde katılımcıların bilgilendirilmesi ve sorularının yanıtlanması öngörülüyor. Etkinlikten azamî ölçüde faydalanabilmek adına katılımcıların ilgilendikleri çağrı konularını önceden incelemeleri önerilmekte.

Clean Sky 2 Ortak Girişimi,  yaklaşık 4 Milyar Avro’luk bütçesiyle Avrupa’da havacılık ve havayolu ulaşımı araştırmalarındaki en büyük ölçekli program olma özelliğini taşıyor. Clean Sky 2 çağrıları ile büyük yolcu uçağı, hızlı döner kanatlı hava aracı, bölgesel yolcu uçağı, uçak gövdesi, uçak motoru, sistem ve teknik değerlendirme alt başlıklarındaki Ar-Ge ve inovasyon projelerine destek verilmekte.

 

Notlar:

Etkinlik programı için lütfen tıklayınız.

Kayıt için lütfen tıklayınız.

Çağrı dokümanı için lütfen tıklayınız.

Çağrının Avrupa Komisyonu resmi sayfasına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr  adresimiz aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz.