AMI2030
  25 Kasım 2022

AMI2030, Avrupa'nın rekabetçi kalabilmesi için Gelişmiş Malzemeler konusunda yeni bir vizyon önermek isteyen girişimdir. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Avrupa'nın, Avrupa toplumu, ekonomisi ve çevresi için zorluklara ve fırsatlara daha hızlı, ölçeklenebilir ve verimli yanıtlar sunacak yenilikçi gelişmiş malzemelere yönelik sistemik bir yaklaşım geliştirmesi gerekmektedir.

AMI2030 Girişimi, yeşil ve dijital geçişin temeli ve Avrupa'da refah ve egemenlik kaynağı olarak sürdürülebilir gelişmiş malzemelerin gelişimini hızlandırmak amacıyla oluşturuldu.

AMI2030 Girişimi, Avrupa'daki gelişmiş malzeme ekosistemlerinin tüm paydaşlarını dâhil ederek ortak eylemlerin ve projelerin etkisini koordine etmek ve en üst düzeye çıkarmak için açık ve kapsayıcı bir forum aracılığıyla yeni bir yaklaşım önermektedir. İleri malzeme geliştirme, üretme ve kullanımı kapsamında önemli ölçüde ilgili faaliyetleri olan, kendini sürdürülebilir bir gelişmeye adamış herhangi bir Avrupa kuruluşu AMI2030 Girişimine her zaman katılım sağlayabilir.

"Discovering AMI2030 – The EU Advanced Materials Initiative" etkinliği, Ufuk Avrupa - Küme 4 Endüstri Ulusal İrtibat Noktaları ağı olan NCP4Industry tarafından, AB Araştırma&Inovasyon topluluğuyla birlikte, ilgili temel Ufuk Avrupa konularında farkındalığı artırmak ve bilgi paylaşmak için proje faaliyetlerinin bir parçası olarak organize edilmektedir.

16 Aralık 2022 tarihinde TSİ 12:00-14:00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek etkinliğin ajandasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Etkinliğe katılım sağlamak için bu linkten kayıt olabilirsiniz.