18 Kasım 2019

Türkiye’nin üyesi olduğu, EMBO (European Molecular Biology Organisation), Genç Araştırmacı Ödülü (Young Investigator Award), her yıl yaşam bilimleri alanında mükemmellik seviyesinde araştırma yapan 40 yaş altı genç grup liderlerine verilen bir ödül olup, 2019 yılında EMBO Genç Araştırmacı Ödülü, Avrupa’dan 27 bilim insanına verildi. Ödülü alanlar arasında yer alan Dr. Elif Nur Fırat-Karalar,  Türkiye’den bu ödüle lâyık görülen ilk bilim insanı oldu.

2014 yılında Türkiye’ye dönerek çalışmalarına Koç Üniversitesi’nde devam eden Dr. Elif Nur Fırat-Karalar, ödül kapsamında 4 yıl süre ile kendisi ve laboratuvarı için araştırma ve ağ oluşturma destekleri alacak. Dr. Fırat-Karalar, ayrıca, finansmanının TÜBİTAK tarafından sağlandığı tersine beyin göçünü destekleyen, EMBO Yerleşim Desteği (Installation Grant) Ödülü’nü 2018 yılında aldı.   

Notlar:

Moleküler yaşam bilimleri alanında kariyerinin her aşamasındaki bilim insanı ve araştırmacıya çeşitli destekler veren EMBO Programları ve Destekleri hakkında bilgi almak için, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başlanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nden, EMBO Türkiye Delegesi ve Ulusal İrtibat Noktası Dr. Jale Şahin’e EMBO@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderilebilir.