24 Şubat 2020

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun faydalanıcısı (TÜBİTAK), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Ufuk 2020’de Türkiye – II Projesi dahilinde, 18 Şubat 2020 tarihinde İstanbul’da TÜBİTAK ve Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ECSEL (Electronic Components and Systems for European Leadership) Bilgi Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan; elektronik teknolojilerinin çağımızda toplumları dönüştürücü etkileri olduğunu belirterek bu dönüşümde söz sahibi olmak ve rol almanın önemine değindi.

Sn. Özkan’dan sonra sözü alan TÜBİTAK Başkan Danışmanı Dr. Orkun Hasekioğlu konuşmasında; TÜBİTAK’ın program kapsamındaki desteklerinden bahsederken diğer yandan da Ufuk 2020 (Horizon 2020) bünyesinde yürütülmekte olan ECSEL Programı’nın araştırmacılara önemli fon destekleri sunduğunu belirtti.

TÜBİTAK Uluslararası İşbirlikleri Daire Başkanı Sn. Mete Karaca ise Türkiye’nin Ar-Ge ve yenilik ekosisteminde TÜBİTAK olarak gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsederek, Türkiye’nin bu kapsamda gerçekleştirdiği uluslararası süreçler hakkında bilgi aktardı. Sn. Karaca, yine konuşmasında ECSEL fırsatlarından faydalanma yöntemleri ve ECSEL’in ulusal fonlama mekanizması hakkında da bilgi verdi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte, açılış oturumlarının devamında katılımcılar sırasıyla; ECSEL JU Program Yöneticisi Dr. Yves Gigase, INFINEON Ar-Ge Direktörü Knut Hufeld, AVL Program Müdürü, Jürgen Holzinger, SOITEC Program Müdürü Francois Brunier ve FRAUNHOFER EMFT Grup Müdürü Erkan İsa’nın sunumlarını dinleme fırsatı elde ettiler.

Etkinliğin öğleden sonraki kısmında, planlanmış ikili ve çoklu görüşmelerde toplamda 50 oturum gerçekleştirilirken, yine bahsi geçen görüşmelere katılan 100 civarı kamu ve özel sektör temsilcisi, 5 yabancı konuşmacı ile özel oturumlar vasıtasıyla fikir alışverişi yapabilme fırsatı yakaladı.

Etkinlik süresince gerçekleşen sunumlara erişim için Proje web sitesinin takip eden bağlantısını kullanabilirsiniz. https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/360012034979--NAG4-ECSEL-ECSEL-Info-Day-