11 Temmuz 2019

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve sözleşme makamı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan Ufuk 2020’de Türkiye – II projesi kapsamında 3 Temmuz 2019 tarihinde Istanbul’da Mercure Altunizade Otel’de TÜBİTAK’ın ev sahipliğinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılara yönelik Proje Yazma Eğitimi gerçekleştirildi.

Ana hedefi Türkiye’den kurum ve kuruluşların `Araştırma ve Yenilikler` alanlarında Avrupa Birliği Çerçeve Programı olan Ufuk 2020’ye katılımının artırılması olan projenin ve ilgili eğitimin hem Türkiye hem de tüm katılımcılar için sahip olduğu önem TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası Sn. Şeyma Sayımlar tarafından gerçekleştirilien açılış konuşması dahilinde vurgulandı. Sn. Sayımlar konuşmasının devamında ‘KOBİ Hızlandırıcı Destekleri ve U2020 Koordinatörlüğü Destekleme Programı ’ konularını da içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Projeyi yürüten konsorsiyumun takım lideri Sn. Aleksander Bakowski tarafından Ufuk 2020’de Türkiye – II gerçekleştirirken, katılımcılara proje kapsamında yapılacak tüm etkinliklerle ilgili bilgiler aktardı. Sn. Bakowski’nin ardından, projenin kilit uzmanlarından Sn. Odysseas Spyroglou ve Sn. Philip Sowden sırasıyla KOBİ’lere yönelik gerçekleştirilen Proje Yazma Kampı’na dair ilgili katılımcılara sunumları gerçekleştirdiler. KOBİ araçları ve değişiklikler ve Fikri Mülkiyet Hakları kapsamında sunumlar aracılığıyla katılımcıların bilgilendirilmesinin ardından; yine projenin KOBİ eğitim uzmanlarından Sn. Yasemin Erdal, H2020 kapsamında KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik bir değerlendirme yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Projenin eğitim koordinatörü Sn. Nikolaos Floratos ise katılımcılara KOBİ aracı kapsamında “Nasıl başarılı bir teklif yazılır?” konusunda bir eğitim gerçekleştirdi.

Diğer yandan `Proje Yazma Kampı` davetlilerinden Sn. Fatma Kesik tarafından KOBİ’lere uluslararası anlamda büyüme ve yardım temalı bir sunum gerçekleştirilirken, yine eğitim konuşmacılarından Sn. Özgür Zan tarafından da başarı hikayesi katılımcılarla paylaşıldı.

Aktif katılım gerektiren eğitimler, soru-cevap oturumları ve gün boyu süren bire bir görüşmeler vasıtasıyla 30’dan fazla katılımcı için aktif bir eğitim gerçekleştirilirken, katılımcılar hem TÜBİTAK, hem projenin kilit uzmanları, hem de birbirleriyle ağ kurma fırsatı yakaladılar.

TÜBİTAK yetkililerinin ve projenin uzmanlarının katılımcıların ilgilerine yönelik teşekkürleri ve bundan sonraki iş birliklerine dair temennileri ile eğitim sonlandırıldı.