EIC Hızlandırıcı Proje Başvuruları
  31 Mart 2021

Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı’nın başvuruları 8 Nisan tarihinden itibaren Avrupa Komisyonu’na sunulabilecektir.

EIC Hızlandırıcı programı için başvuru sürecinin ana yeniliklerinden biri olan yapay zeka tabanlı EIC AI platformu kullanıma sunulmuştur. EIC AI platformu, araştırmacıların, yenilikçilerin ve yatırımcıların fikirlerini araştırma veya yenilik projelerine dönüştürmeleri ve işbirliklerini geliştirmeleri için bir kavşak noktası olarak geliştirilmektedir.

Platformun bu aşamadaki işlevleri şu şekildedir:

Keşif Modülü: Kamu ve özel, Avrupalı ve ulusal, EIC kapsamı dışında kalanlar dahil olmak üzere araştırma veya yenilik fikri ya da projesi için mevcut tüm finansman kaynaklarını aramak amaçlı kullanılabilmektedir.

Tanı Modülü: EIC Hızlandırıcı programının kısa başvuru aşamasından önce projenin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi sağlanabilmektedir.

Platforma ilerleyen zamanlarda, özellikle EIC Hızlandırıcı programına sunulması planlanan proje fikrinin ayrıntılı bir iş planına dönüştürülebilmesi için yöntem ve yapay zeka işlevleri gibi ek işlevler kazandırılması planlanmaktadır. Ayrıca, "fikirden projeye ve pazara" yolculuğunda yardım sağlayabilecek paydaşlarla (örneğin UİN'ler, mentörler, yatırımcılar vb.) irtibat kurulmasına olanak tanıyan bir InnoStore sunulacaktır.

2022 yılında, EIC AI platformunun EIC Kılavuz ve Geçiş programları dahil olmak üzere tüm EIC programları için kullanılabilir hale getirilmesi planlanmaktadır.

Platforma https://accelerator.eismea.eu/login adresinden ulaşabilirsiniz.