EIT Manufacturing
  05 Mayıs 2023

Ülkemiz imalat sektöründe faaliyet gösteren paydaşlarımıza, EIT İmalat topluluğunun daha iyi tanıtılabilmesi ve bu sayede ilgili paydaşlarımızın EIT İmalat kapsamındaki fırsatlardan daha fazla yararlanabilmesi amacıyla 12 Mayıs 2023 tarihinde TÜBİTAK ve EIT İmalat Güneydoğu Merkezi işbirliğinde EIT İmalat Çevrimiçi Bilgi Günü düzenliyoruz.

Bilgi Günü’nde EIT İmalat Güneydoğu Merkezi yetkilileri tarafından EIT İmalat’ın yapısı tanıtılacak, EIT İmalat’ın Inovasyon, Eğitim, İş Yaratma ve Bölgesel Inovasyon Programı bileşenleri kapsamındaki açık çağrılar, hizmetler ve fırsatlarla ilgili bilgiler sunulacaktır.  Etkinliğin detaylarına ajandadan ulaşabilirsiniz.

İngilizce olarak gerçekleştirilecek etkinliğimize katılım sağlamak isteyen paydaşlarımızın buradan kayıt olması gerekmektedir. Kayıt işlemini gerçekleştiren paydaşlarımıza etkinlikten bir gün önce giriş bağlantısı iletilecektir. 

 

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) ve EIT İmalat kapsamında fikir edinmek için aşağıdaki özet bilgiyi okumanız önerilmektedir.

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (The European Institute of Innovation and Technology-EIT), AB seviyesinde eğitim ve girişimciliğe, araştırma ve inovasyonu entegre ederek Avrupa'nın inovasyon yeteneğini geliştirmek için 2008 yılında oluşturulan bir kuruluştur. EIT, girişimcilerin ve yenilikçilerin en iyi fikirlerini ürün ve hizmete dönüştürmelerini sağlayarak AB'nin sürdürülebilir ekonomik büyüme ve istihdam yaratma hedeflerini desteklemede çok önemli bir rol oynamaktadır. EIT bünyesinde 9 farklı Inovasyon Topluluğu bulunmakta olup bunlardan biri de EIT İmalat’tır. 2019 yılında kurulan EIT İmalat’ın misyonu, Avrupa'nın imalat aktörlerini, Avrupa ürünlerine, süreçlerine, hizmetlerine benzersiz değer katan inovasyon ekosistemlerinde bir araya getirmek ve küresel olarak rekabetçi ve sürdürülebilir imalatın yaratılmasına ilham vermektir. 

EIT İmalat'ın, daha çevreci ve daha rekabetçi bir Avrupa imalatı ve toplumu için en acil zorlukların çözülmesine yardımcı olmak üzere belirlediği aşağıdaki 4 odak alanı ülkemiz imalat sanayi için de oldukça büyük önem teşkil etmektedir.

1. Rekabetçi İmalat için Esnek Üretim Sistemleri: Gelişen teknolojiler, ürün tasarımı ve üretiminde neredeyse sınırsız esneklik sağlayarak tam müşteri özelleştirmesine olanak tanır.

2. Düşük Çevresel Ayak İzi Sistemleri & Yeşil İmalat için Döngüsel Ekonomi: Üretim sistemlerinde kaynak, enerji ve malzeme kullanımını en aza indirmek için yeni teknolojilerin kullanılması, yeni döngüsel iş modellerini mümkün kılar.

3. İnovatif İmalat Ekosistemleri için Dijital & İşbirliği Çözümleri: Dijital platformlarda ve değer ağlarında işbirliği ve ticaret, şirketlerin yeni ve yüksek verimli değer zincirleri oluşturmasını sağlar.

4. Sosyal Sürdürülebilir İmalat için İnsan-Makine Ortak Çalışması: Otomasyonun ve robotların akıllı kullanımı, mükemmel işyerleri, esnek üretim ve sürdürülebilir insan çalışmasına olanak tanır.