UM
  25 Mart 2022  - 25 Mart 2022

25 Mart 2022 Cuma 09:00-12:00, Online

 

Marmara Belediyeler Birliği ve EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye ve TÜBİTAK Uluslarası İşbirliği Daire Başkanlığı işbirliğiyle 25 Mart 2022 Cuma günü, saat 09.00-12.00 arasında EIT Urban Mobility (Kentsel Ulaşım) 2023-2025 İş Planı İnovasyon Çağrısı (Call for Innovation for the Business Plan 2023-2025) ve Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı mobilite alanı çağrıları hakkında bilgilendirme etkinliği düzenlenecektir.

Proje konsorsiyumlarında en az iki belediyenin bulunmasını şart koşan program kapsamında detaylı bilgi edinmek isteyen belediye çalışanları, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) paydaşları ve ilgili ekipleri hedef alan bilgilendirme etkinliğine linkten kayıt olabilirsiniz.

 Çağrı hakkında daha detaylı bilgiye ise buraya tıklanarak ulaşabilirsiniz.

 

EIT Urban Mobility (EIT Kentsel Ulaşım)

EIT Urban Mobility, mevcut ulaşım sistemlerinin inovatif yöntemlerle iyileştirilmesini hedeflemektedir. Erişilebilir, güvenli, sürdürülebilir, etkili ve çok modlu ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan EIT Kensel Ulaşım, öncelikli olarak kentlerin ve yerel yönetimlerin bu alandaki stratejilerine ve yol haritalarına destek vermektedir. Ayrıca, kentsel hareketliliği multidisipliner bir bakışla ele alarak yerel yönetimlerin, akademi, STK, araştırma ve sanayi alanlarında yer alan paydaşlarla işbirliği yapmasına aracı olmaktadır. EIT Urban Mobility hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

EIT Urban Mobility RIS (Regional Innovation Scheme) Hub Türkiye

EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye, Türkiye’de kentsel hareketlilik alanındaki farkındalığın artırılması, yerel ölçekte EIT Urban Mobility girişiminin görünürlüğünün sağlanması ve yerel paydaşların uluslararası EIT Urban Mobility ağına dahil olması için yürütülen bir programdır. 2021 yılında kurulan EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye, Türkiye’de multidisipliner bir yaklaşımla yeni fikirler, yöntemler ve sistemler geliştiren bir topluluk inşa etmek için çalışmakta ve yerel paydaşları yeni kentsel hareketlilik teknolojileriyle bir araya getirmek için çabalamaktadır.

 

EIT UM RIS Hub Türkiye, Fark Labs – Farplas Otomotiv koordinatörlüğünde, Sabancı Üniversitesi ve PwC Türkiye ortaklığı ile yürütülmektedir. EIT UM RIS Hub Türkiye hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

 

EIT Kentsel Ulaşım İnovasyon Çağrısı  (Call for Innovation for the Business Plan 2023-2025)

EIT Kentsel Hareketlilik 2023-2025 İş Planı İnovasyon Çağrısı, Avrupa kentlerinin kentsel hareketlilik alanında karşılaştığı zorlukları, inovatif yöntemler, yenilikçi fikirler ve çok paydaşlı süreçler sonucunda ortaya çıkan yaratıcı uygulamalar aracılığıyla çözmeyi amaçlamaktadır. İnovasyon çağrısı dört temel zorluğa odaklanmaktadır. Çağrı için son başvuru tarihi 28 Nisan 2022’dir.

 

 İlgili Inovasyon Çağrısı ile ilgili detaylı bilgi içeren haberimiz için lütfen tıklayınız