Startup
  12 Haziran 2022  - 12 Haziran 2022

son başvuru 12 Haziran 2022

EIT Kentsel Ulaşım (Urban Mobility) tarafından finanse edilen Scale Up (ölçek artırma) programı, sürdürülebilir kentsel hareketlilik için çözümler sunan en umut verici 12 startup’ı (girişimi) belirlemek için bir çağrı açmıştır.

Program, seçilen girişimlerin; önemli Avrupa etkinliklerine katılarak finansman ve ortaklıklar bulmalarına yardımcı olarak, potansiyel yatırımcılara görünürlük sağlayarak ve çözümlerini gerçek ortamlarda uygulamaya daha da yaklaştırarak bir sonraki seviyeye taşımayı amaçlamaktadır. Başvurular 12 Haziran 2022 tarihine kadar açıktır.

 

Program, girişimlerin çözümlerinin pazara sunulmasında iki farklı yoldan destek verecektir:

Yol A: Seçilen 5 Start Up’a; yüksek etkili etkinliklere katılım, ağ oluşturma fırsatları, artan görünürlük ve ek hizmetler ile 25.000 Avro değerinde uluslararası büyüme sağlayacaktır.

Yol B: Yol A'nın faydalarının yanısıra, endüstri ve şehir ortaklarıyla 7 pilot uygulamayı hayata geçirmeyi amaçlar ve EIT Urban Mobility tarafından 50.000 Euro'ya kadar finanse edilme fırsatı sunar. B yoluna başvuran start-uplar, kentsel hareketlilik sektöründen önde gelen Avrupa şehirleri ve endüstri şirketleri tarafından gündeme getirilen 15 zorluktan birini çözme görevi üstlenecektir.

Girişimler, zorlukları gündeme getiren kamu otoritelerinden ve kuruluşlardan ve Scale Up programını geliştiren konsorsiyum üyelerinden destek alacaktır.

 

Avantajlar:

• Takım başına 2.500 Avro'luk seyahat kuponu

• Prag'daki Start-up World Cup & Summit veya  Barselona'daki Tomorrow.Mobility Dünya Kongresi gibi üst düzey startup etkinliklerine katılım

• Sektör uzmanları ve deneyimli kurucular tarafından koçluk ve mentorluk

 

Daha fazla bilgi, müdahale alanlarının açıklaması için (“city challange”lara ulaşmak için): https://www.eiturbanmobility.eu/business-creation/scale-up-programme/

Başvuru platformu: https://eiturbanmobility.awardsplatform.com/

Başvuru Rehberi: https://www.eiturbanmobility.eu/wp-content/uploads/2022/06/20220505-EIT-UM-Scale-up-Guide-for-Applicants-final.pdf

İletişim:

 İlgili Çağrı ile ilgili herhangi bir sorunuz için: business.creation@eiturbanmobility.eu adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

PLATFORM’dan başvuru için ile ilgili herhangi bir sorunuz için: https://eiturbanmobility.awardsplatform.com/ adresindeki “chat” fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

 

Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.