EIT RIS LEADERS
  02 Haziran 2023

“LEADERS – Women Innovators in Manufacturing at EIT RIS”, üretimle ilgili zorlukları ele alan çözümlerin arkasındaki kadın yenilikçilere odaklanan bir yarışmadır.

Bu yarışma kapsamındaki ödül, fikirleri insanlara ve gezegene fayda sağlamak için yeni ve gelişmiş ürünlere ve/veya hizmetlere dönüştürerek, inovasyon ekosistemini önemli ölçüde etkileyen ve EIT RIS ülkelerinde yaşayan kadın yenilikçilere verilmektedir. Bu ödülle EIT Manufacturing, üretimde daha fazla kadın yenilikçiye duyulan ihtiyaç konusunda farkındalık yaratmayı, her yerde kızlar ve kadınlar için rol modeller oluşturmayı amaçlamaktadır.

 

Kimler Başvurabilir?

Bu çağrı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu EIT RIS ülkelerinin vatandaşı olup, aşağıda görülen EIT Manufacturing’in 4 odak alanından birinde çözüm geliştirmede öncü rol oynayan kadın yenilikçilerin (yani profesyoneller, araştırmacılar, girişimciler vb.) başvurularına açıktır:

1. Rekabetçi İmalat için Esnek Üretim Sistemleri: Gelişen teknolojiler, ürün tasarımı ve üretiminde neredeyse sınırsız esneklik sağlayarak tam müşteri özelleştirmesine olanak tanır.

2. Düşük Çevresel Ayak İzi Sistemleri & Yeşil İmalat için Döngüsel Ekonomi: Üretim sistemlerinde kaynak, enerji ve malzeme kullanımını en aza indirmek için yeni teknolojilerin kullanılması, yeni döngüsel iş modellerini mümkün kılar.

3. İnovatif İmalat Ekosistemleri için Dijital & İşbirliği Çözümleri: Dijital platformlarda ve değer ağlarında işbirliği ve ticaret, şirketlerin yeni ve yüksek verimli değer zincirleri oluşturmasını sağlar.

4. Sosyal Sürdürülebilir İmalat için İnsan-Makine Ortak Çalışması: Otomasyonun ve robotların akıllı kullanımı, mükemmel işyerleri, esnek üretim ve sürdürülebilir insan çalışmasına olanak tanır.

 

Başvurular 18 Temmuz 2023 saat 23:59’a (Orta Avrupa Yaz Saati) kadar bu platform üzerinden alınacaktır.  

“LEADERS – Women Innovators in Manufacturing at EIT RIS” kapsamında detaylı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.

Sorularınız için ris@eitmanufacturing.eu adresinden EIT Manufacturing RIS ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.