dıbıdıbdıbıdıb
  10 Ekim 2022

2010 yılında Avrupa Birliği EIT fonu desteğiyle kurulan Avrupa’nın enerji odaklı en büyük yatırım ve teknoloji şirketi EIT InnoEnergy, sahip olduğu bütçe ve portföyün yanı sıra teknoloji ve iş ağı itibariyle Avrupa'nın bu alandaki en geniş çaplı organizasyonlarından biridir.

Eylül 2017’de kurulan Türkiye ofisiyle birlikte ülkemizde de faaliyet göstermeye başlayan EIT InnoEnergy, enerji ve temiz çevre teknolojileri dikeyinde faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini, araştırma merkezlerini, üniversiteleri, vakıfları ve kamu kurumlarını finansman, iş ve pazar geliştirme, globalleşme, erken ve ileri aşama yatırım ile konsorsiyum ortaklıkları kurma gibi çeşitli başlıklarda desteklemektedir.

EIT InnoEnergy Türkiye ofisi, 18 Ekim’de 14:00-16:00 saatleri arasında, EIT Open Day etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik, EIT (Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü)’nün faaliyet gösterdiği Avrupa ülkelerinde gerçekleştirdiği INNOVEIT WEEKS 2022kapsamında gerçekleşecek.

EIT Open Day’e katılarak; Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’nün Türkiye’de gerçekleştirdiği faaliyetleri, EIT ekosistemine katılmanın faydaları ve nasıl katılabileceğiniz ve Türkiye'deki inovasyon ekosisteminin gelişiminde EIT'nin rolü hakkında detayları öğrenebilirsiniz.

Etkinlikte, EIT InnoEnergy’nin yanı sıra diğer EIT kümelerinden; EIT Health ve EIT Food’un faaliyetlerini de dinleme imkanı bulacaksınız.

Ayrıca, yine EIT tarafından düzenlenen, erken aşama startuplar için  sektörler arası bir ön hızlandırma programı olanEIT Jumpstarter hakkında da bilgi edinebilir ve bu konudaki sorularınızı sorabilirsiniz.

Erken aşama startuplar için Avrupa’nın en iyi ön hızlandırma programlarından biri olan EIT Jumpstarter, girişimcilerin yenilikçi ürün veya hizmet fikirleriyle uygulanabilir bir iş modeli oluşturmalarına ve bu modeli doğrulamalarına yardımcı olur. Bu süreçte girişimciler, EIT’nin eşsiz iş ağından yararlanır ve Avrupa’nın en iyi uzmanlarından ve koçlarından destek alırlar.

Etkinlikte, ayrıca, EIT Food tarafından desteklenen Fazla Gıda ve EIT InnoEnergy ve EIT Urban Mobility Tarafından desteklenen DUCKT (ACTON) da EIT’nin kendilerine olan katkısını ve bu sayede elde ettikleri başarıları anlatacak.

Etkinliğe buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Etkinlik Ajandası:
 

Oturum I:

14:00-14:05: Açılış & Karşılama

14:05-14:20: Türkiye için Ulusal Ar-Ge Öncelikleri ve EIT'nin Rolü

14:20-14:30: EIT ve Avrupa'daki Rolü

14:30-15:15: Avrupa'nın En Büyük İnovasyon Ekosistemine Katılmak - Size Ne Katıyor?
15:15-15:20: Ara

 

Oturum II:

15:20-15:30: EIT Jumpstarter Nedir?

15:30-15:35: EIT ile Yolculuğum - DUCKT'nin Başarı Öyküsü

15:35-15:40: EIT ile Yolculuğum - Fazla Gıda'nın Başarı Öyküsü

15:40-16:00: Türkiye'de İnovasyon Ekosisteminin Geliştirilmesinde EIT'nin Rolü

16:00-16:10: Kapanış Konuşmaları