08 Haziran 2023  - 08 Haziran 2023  /   Çevrim içi

8 Haziran 2023 tarihinde AB Başkanlığı tarafından, Ufuk Avrupa Programı bünyesinde ve Yenilikçi Avrupa başlığı altında yer alan “Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü” özelinde bir etkinlik düzenlenmesi planlanmıştır.

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (The European Institute of Innovation and Technology-EIT), eğitim ve girişimciliğe araştırma ve inovasyonu entegre ederek Avrupa'nın inovasyon yeteneğini geliştirmek için oluşturulan bir kuruluştur. EIT, girişimcilerin ve yenilikçilerin fikirlerini ürün ve hizmete dönüştürmelerini sağlayarak AB'nin sürdürülebilir ekonomik büyüme ve istihdam yaratma hedeflerini desteklemede rol oynamaktadır. Sonuç olarak EIT, daha girişimci bir zihniyete doğru değişimi tetiklemek için fikirden ürüne ve hizmete, öğrenci ve araştırmacıdan girişimciye, laboratuvardan pazara kadar olan inovasyon sürecini canlandırmayı ve hızlandırmayı amaçlamaktadır.

Konu etkinlikte EIT merkez ofisinden konuşmacıların katılımı ile EIT yapısı, EIT altında yer alan Bilgi ve İnovasyon Topluluklarının çalışma prensipleri, kamu sektörü için ilgili alanlarda yer alan Bilgi ve İnovasyon Topluluklarında uzmanlığa erişim, EIT Yüksek Öğretim Kurumları destek mekanizması, ticarileşme, yatırım ve EIT Global Değer Zincirine Türkiye’den paydaşların erişimi konuları hakkında bilgiler sunularak, Türkiye’de yer alan paydaşların EIT çağrılarına dahil olabilmeleri ve EIT fonlarından daha fazla faydalanabilmeleri için EIT ve Türkiye potansiyel işbirliği alanlarının görüşülmesi amaçlanmaktadır.

Etkinliğe katılacak olan paydaşlar, EIT merkez yönetimi ve EIT Bilgi ve İnovasyon Toplulukları temsilcilerine birebir soru sorma fırsatı elde edecektir.

Etkinlik kayıtlar sonrasında açılış konuşmaları ile birlikte saat 10:00 başlayacak olup, soru/cevap bölümünün tamamlanması ile birlikte etkinliğin 16:15'de sona ermesi planlanmaktadır.

Etkinliğe çevrim içi katılım için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz:

https://us06web.zoom.us/j/81644023750

Webinar ID: 816 4402 3750