22 Mart 2017

Sisteme son kayıt tarihi

10 Nisan 2017                             Çevrimiçi (online) başvuru

Son başvuru tarihi

17 Nisan 2017

Referanslar için son tarih

19 Nisan 2017

Mülâkat tarihleri

EMBL-EBI Hinxton

Sonra duyurulacak

EMBL Grenoble

Sonra duyurulacak

EMBL Hamburg

10-12 Temmuz 2017

EMBL Monterotondo

Sonra duyurulacak

EMBL Heidelberg

Sonra duyurulacak

 

Yaşam bilimleri alanında dünyanın önde gelen çokuluslu araştırma kurumları arasında yer alan Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarları'nın (European Molecular Biology Laboratory‒EMBL) Uluslararası Doktora Programı'na son başvuru tarihi yaklaşıyor.  Bu bağlamda, gerekli tarih ve aşama bilgileri yukarıdaki tabloda görülebilir. 

EMBL'nin Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’de beş araştırma enstitüsü bulunuyor. EMBL, bu enstitülerinde gerçekleşen temel yaşam bilimleri alanındaki bilimsel çalışmaların yanında pek çok bilim insanını biraraya getirecek platformların oluşmasına da imkân sağlıyor. Bu platformlardan biri olan EMBL Uluslararası Doktora Programı, moleküler biyoloji alanında dünyada en iyi doktora programlarından biri olarak kabul görmekte. Farklı EMBL merkezlerinde 200 doktora öğrencisine eğitim ve araştırma olanağı tanıyan Program, her yıl 50 yeni doktora öğrencisini bünyesine katıyor.

 

Notlar

EMBL Uluslararası Doktora Programı ile ilgili detaylı bilgilere ve kayıt-başvuru için https://www.embl.de/training/eipp/application/index.html ağ safasını ziyaret ediniz.

Programa başvuru doğrudan EMBL’e yapılmakta olup, başvuruların değerlendirmesi EMBL tarafından yürütülmektedir. Programa başvuru için TÜBİTAK’tan herhangi bir onay almanız gerekmemektedir.

EMBL hakkında tüm sorularınızı embl@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.