05 Temmuz 2017

Türkiye’nin de üyesi olduğu, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO), moleküler biyoloji temelli yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren bilim insanlarına yönelik olarak Üye, Asosiye ve İşbirlikçi ülke araştırmacılarının dolaşımına izin veren, kısa ve uzun dönem burs programlarına sahip.

EMBO Kısa Dönem Bursları

EMBO Kısa Dönem Bursları (Short Term Fellowships-STF), en az bir yıldır aktif araştırma yapan doktora öğrencisi seviyesindeki araştırmacılar dâhil, moleküler biyoloji temelli yaşam bilimleri alanında faaliyet gösteren bilim insanlarının çalışmalarına katkı sağlayacak yeni bir teknik öğrenmesi ve işbirliğine dayalı araştırmayı tecrübe etmeleri amacıyla başka bir laboratuvarda 3 aya kadar çalışmalarına olanak tanıyor (Başvuru koşulları ve kurallar için  tıklayın).

EMBO Kısa Dönem Bursları’na yıl boyu başvurular alınmakta. Bununla birlikte, başvuru sahiplerinin, çalışmayı gerçekleştirmeyi planladıkları tarihten 3 ay önce, EMBO STF başvurusunu yapmaları gerekmekte.  Başvuruların EMBO tarafından değerlendirmesi, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren 3 ila 4 ay sürede tamamlanıyor.

EMBO Uzun Dönem Bursları

Doktora veya doktoraya eş değer bir uzmanlık derecesine sahip, uluslararası hakemli bir dergide en az bir adet ilk yazar olmuş, doktorasını bursa başvuru yaptığı tarihten en fazla 2 yıl önce almış genç araştırmacılar 12-24 ay doktora sonrası araştırma yapmak için EMBO Uzun Dönem Burs Programı’na (Long Term Fellowship-LTF) başvuru yapabilir (Başvuru koşulları ve kurallar için  tıklayın).

EMBO Uzun Dönem Burslarına başvurular tüm yıl açık. Ancak, EMBO tarafından başvuruların değerlendirmesi Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere, yılda iki kez yapılmakta. Bu bağlamada EMBO’ya 11 Ağustos 2017, Avrupa yaz saati uygulamasına göre, 14:00’a kadar yapılan başvurular aynı yılın sonbaharında toplanacak değerlendirme komitesi tarafından incelenecek. 11 Ağustos 2017 tarihinden sonra yapılan başvurular ise 2018 ilkbahar dönemi değerlendirme toplantısında ele alınacak.

 

Notlar:

Burslara başvurular doğrudan EMBO’ya yapılmaktadır:

http://www.embo.org/funding-awards/fellowships/short-term-fellowships#application (EMBO STF)

http://www.embo.org/funding-awards/fellowships/long-term-fellowships#application (EMBO LTF)

EMBO destek ve programları ile ilgili tüm sorularınızı TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü, embo@tubitak.gov.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.