01 Mart 2017

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation-EMBO), Yaşam bilimleri alanında araştırma faaliyetleri gerçekleştiren genç bilim insanlarının doktora sonrası çalışmalarında finansal kaynak sağlama olanağını artırmak için Uzun Dönem Burs Programı’nda (Long Term Fellowship-LTF) önemli bir değişiklik yaptı. Bu değişikliğe göre, anılan burs programı LTF’ye başvurular, yılda iki kereden sürekli açık hâle getirildi. Bundan sonra, LTF’den faydalanmak isteyen araştırmacılarımız, tüm yıl programa başvuruda bulunabilir.

Bununla beraber, EMBO LTF başvurularının değerlendirmesi Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kere toplanan Değerlendirme Komitesi tarafından yapılacak.  Bu sebeple, 10 Şubat 2017 tarihine kadar yapılan başvurular için Nisan 2017 tarihinde mülâkat görüşmeleri gerçekleşecek. Mayıs 2017 tarihinde yapılacak Değerlendirme Komitesi Toplantısı’nda ise bursu almaya hak kazanan adaylar seçilecek. Benzer şekilde, 11 Ağustos 2017 tarihine kadar yapılan başvurular için Ekim 2017’de sözlü mülâkatlar yapılacakken, Kasım 2017’de değerlendirmeler tamamlanacak. Sonuçlar, ilkbahar dönemi için  Haziran’nın ilk haftası, sonbahar dönemi içinse Aralık’ın ilk haftası açıklanacak.

Notlar

EMB0 destek ve programları hakkında detaylı bilgi almak ve sorularınız için embo@tubitak.gov.tr ‘ye e-posta gönderebilirsiniz.