05 Haziran 2020

30’dan fazla Avrupa Ar-Ge fonlama kuruluşundan oluşan uluslararası bir ağ olan Akıllı Enerji Sistemleri Ortak Programlama Platformu (JPP SES), araştırma-geliştirme ve uygulama projelerinin etkisini artırmak amacıyla işbirliği ortaklarını araştırmaktadır.

Yaşam Laboratuvarı (Living Labs) ve Sınama Ortamları (testbeds) ile beraber JPP SES, araştırmacıların projelerini gerçekleştirebileceği ortakları bulabileceği bir Uygulama Ağı (Validation Network) oluşturmayı hedeflemektedir. Buna ek olarak, JPP SES enerji hizmeti geliştiricileriyle işbirliği yapmaya açık Dijital Platformlar ve BİT Çözüm Platformu aranmaktadır.

JPS SES entegre, bölgesel enerji sistemlerinde (ısıtma ve soğutma, depolama çözümleri vb.) enerji sektörünün dijitalleşmesinde ve akıllı güç ağlarında yeniliği teşvik etmeyi hedeflemektedir. Eylül 200’de açılacak ENERDIGIT Eranet çağrısına yönelik konsorsiyumların oluşmasına hizmet edecek ağa dahil olmak için İlgi Formlarının iletilmesi beklenmektedir.

1.  İşbirliği ve ağ ortağı olmak için Yaşam Laboratuvarı ve Sınama Ortamları Çağrısı

Enerji sistem inovasyonuna yönelik Yaşam Laboratuvarı veya Sınama Ortamı mısınız?

Yeni ortaklar bularak ve / veya yeni projeler üzerinde birlikte çalışarak ağınızı genişletmek ister misiniz?

JPP SES Uluslararası Doğrulama Ağı (Transnational Validation Network) kurulması amacıyla bir çağrı açmıştır. Bu çağrı kapsamında, akıllı ve dijital enerji sistemleri, enerji toplulukları veya entegre enerji sistmleri gibi alanlarda araştırmacılarla işbirliği yapacak yaşam laboratuvarı ve sınama ortamları aranmaktadır. Bu sayede yenilikçi çözümleri, hizmetlerin ve teknolojilerin geliştirilebileceği bir ekosistem geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Çağrıya yönelik detaylı bilgi JPP SES sayfasında yer almaktadır. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2020’dir.

2.  Dijital Platform ve BİT Çözüm Platform Tedarikçilerine yönelik Çağrı

Dijital Platform veya BİT Çözüm Platformunuzu tanıtmak ve enerji sektöründe ağınızı geliştirmek ister misiniz?

JPP SES, Dijital Platform Tedarikçerileri  (DPP) için Ortak Program çağrısını açmıştır. JPP SES, akıllı enerji sistemleri ve hizmetleri oluşturmaya yardımcı olan, diğer dijital eko-sistemlere potansiyel olarak bağlanan teknolojiler ve hizmetler veya çözüm parçaları sunan BİT ortakları aramaktadır.

Çağrıya yönelik detaylı bilgi ve başvuru için sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2020’dir.