ufuk news
  01 Eylül 2021

Erken aşamadaki sosyal yenilikçiler için yeni finansman araç seti piyasaya sürüldü!

Erken aşamadaki sosyal yenilikçilerin projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak için Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC)'nin desteğiyle Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Avrupa Sosyal İnovasyon Yarışması'ndan yeni bir finansman araç seti piyasaya sürüldü. Bu araç seti ile sosyal olarak yenilikçi fikirleri, projeleri veya organizasyonları finanse etmek için ihtiyaç doğrultusunda araç, bilgi ve tavsiye sağlanması amaçlanmaktadır. Kavrama ve tasarımdan, kalkışa kadar bir roketin yörüngesi etrafında haritalanmış olan bu araç kiti sosyal yenilikçiler ve erken aşamadaki yeni başlayanlar için basit adımlar sağlamaktadır.

Erken Aşama Sosyal Yenilikçiler için Finansman Araç Takımı, Avrupa Sosyal İnovasyon Yarışması'nın ana yayınlarından biri olup Öncelikli Alan Ödül Destek Paketi gibi diğer destek eylemlerini tamamlamaktadır. Bununla birlikte, Finansman Araç Seti, katılımcılara sosyal açıdan yenilikçi fikirlerinin geliştiği aşamadan, olgunlaştığı ve piyasaya sürülmeye hazır olduğu aşamaya kadar eşlik edecek şekilde tasarlanmış ve geliştirilmiştir.

Bu kılavuz, iş modellerini önceden tanımlamış ve işlerini ölçeklendirmek için araçlara ihtiyaç duyan sosyal yenilikçileri desteklemeye yönelik diğer birkaç yayına kıyasla bazı farklılıklar göstermektedir. Bu Finansman Araç Takımı temelde, sosyal inovasyonun pazara sunulması için ihtiyaç duyulan ilk finansmanı bulma konusunda değerli bir destek sağlamak için hazırlanmıştır.

Sosyal İnovasyon Finansman Araç Seti’ne buradan ulaşabilirsiniz.