ufuk news
  04 Nisan 2019

Değerli Araştırmacılarımız, Araştırma Kuruluşu Temsilcilerimiz,

Araştırmacılara bilgi ve destek hizmetleri sunan ve Avrupa çapında bir girişim olan EURAXESS, araştırmacıların kariyer gelişimlerini ve uluslararası hareketliliklerini desteklemektedir. Bu vesile ile de Avrupa ile dünya arasındaki bilimsel işbirliklerini artırmaktadır. EURAXESS, 40'tan fazla Avrupa ülkesinden ve dünyadaki diğer bölgelerden binlerce araştırma pozisyonunu ve burs imkanını sizlere sunabilmektedir. Sizler de EURAXESS’in avantajlarından yararlanabilir, kendiniz için araştırma pozisyonu aratabilir ya da kurumunuzun mevcut araştırma iş ilanlarını EURAXESS üzerinden duyurabilirsiniz.

Hiçbir ücret talep etmeyen “EURAXESS Jobs” Portalı bir işe alım aracı olarak kullanılabilmektedir. Portalda araştırmacılar Avrupa'daki iş ilanları, burs ve destek mekanizmaları hakkında sürekli güncellenen bilgiler bulabilirler. Kendi özgeçmişlerini portal üzerinden yayınlamak işverenlerin de onları bulmasını sağlayabilmektedir. Araştırma kuruluşları araştırma pozisyonlarını ücretsiz olarak portaldan duyurabilir ve uluslararası nitelikli araştırmacıların özgeçmişlerini aratabilirler.

Portala kayıt olan kullanıcılar, ayrıca, araştırma ülkesi ve araştırma imkanları ile her ülkedeki kişiselleştirilmiş hizmetler hakkında bilgi içeren (farklı ülkelere ait) Ulusal EURAXESS Portallarına doğrudan erişebilirler. Türkiye Araştırma Alanı’na gelen/gelecek araştırmacılarımızı sizler de EURAXESS Türkiye Portalı’mızdan haberdar edebilirsiniz. Sorularını bizlere iletmelerini önerebilirsiniz.

Portal hakkında birkaç hususu dikkatinize sunmak isteriz:

  • EURAXESS portalında 43.000 kayıtlı araştırmacı profili mevcuttur.
  • EURAXESS portalında 15.000 kuruluş kaydı mevcuttur.
  • EURAXESS portalında sadece 2018 yılında yaklaşık 65.000 iş ilanı yayınlanmıştır.
  • EURAXESS portalında sadece 2018 yılında 260 fon mekanizmasına ait duyuru yayınlanmıştır. 550’nin üzerinde kuruluşun araştırmacılara ev sahipliği yapma ilanı yayınlanmıştır.
  • 2018 yılında 233 ülkeden 2,6 milyondan fazla ziyaretçi (ortalama 5 dakika ziyaret süresi ile) EURAXESS portalını incelemiştir. Portal, aylık 1.2 milyon sayfa görüntülenme ile Avrupa Komisyonu’nun en popüler internet sitelerinden biri haline gelmiştir.
  • EURAXESS ağı, 550'den fazla destek merkezi ve araştırmacı hareketliliğinde uzmanlaşmış temas noktalarında çalışan 1500'den fazla kişiyi kapsamaktadır. Bunların dışında, 65 merkez portföylerine kariyer geliştirme hizmetlerini de eklemiştir.
  • Türkiye’de TÜBİTAK Şemsiye Kuruluş (Bridgehead Organisation) olup aynı zamanda Hizmet Merkezi (Service Center) olarak hizmet vermektedir (MSCA Ekibi aracılığı ile). Ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü de Türkiye Araştırma Alanı’na Hizmet Merkezi (Service Center) olarak hizmet vermektedir. Türkiye’ye araştırma yapmak üzere gelen tüm araştırmacılar Hizmet Merkezlerine sorularını iletebilirler. EURAXESS Türkiye Ağı’nı incelemek için lütfen tıklayınız.

İş ilanlarını EURAXESS Portalında yayınlamanız için kuruluş temsilcilerimizi EURAXESS portalına kayıt olmaya davet ediyoruz. İlk defa kurum kaydı yapacak kuruluş temsilcilerimiz için oluşturulan rehbere ulaşmak için tıklayınız.

Ayrıca araştırmacılarımızı da EURAXESS portalına CV eklemeye davet ediyoruz. İlk defa CV ekleyecek araştırmacılarımız için oluşturulan rehbere ulaşmak için tıklayınız.

Bahse konu rehberler kurumlarınızdaki araştırma iş pozisyonlarını ya da araştırma profillerinizi (CV) dünya çapında duyurabilmeniz için EURAXESS portalına erişim konusunda pratik bilgiler vermek amacıyla hazırlanmıştır. Rehberlerde yer alan açıklamaları takip ederek:

  • Kurumlarınızdaki araştırma iş pozisyonlarını ve burs/destek imkanlarını duyurabilir; bu imkanları dünyanın her yerinden araştırmacıların bilgisine sunabilirsiniz.
  • Araştırmacı özgeçmişlerini portala kaydedebilir, yurtdışındaki araştırma kuruluşlarının özgeçmişlerinizi incelemelerini sağlayabilirsiniz.
  • 11 Nisan 2019 tarihince açılacak Marie S. Curie Individual Fellowhips (MSCA Bireysel Burslar) çağrısına başvurmayı düşünüyorsanız ancak kendinize uygun bir araştırma kuruluşu henüz bulamadıysanız portal üzerinden profilinize uygun kuruluş bulabilirsiniz. Benzer şekilde portalı, Marie S. Curie Individual Fellowhips çağrısına kurumunuza gelmek üzere başvuru yapacak araştırmacı arayışlarınız için kullanabilirsiniz. 

 

Saygılarımızla,

EURAXESS Türkiye Ekibi

Tuğba ARSLAN KANTARCIOĞLU                    Muaz Mücahit YILDIRIM

EURAXESS Ulusal Koordinatörü                    EURAXESS İrtibat Noktası ve Portal Yöneticisi