03 Ekim 2017

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Sayın Faruk Özlü,  EUROGIA2020 Bilgi  Günü ve Proje Pazarı Etkinliği`ne açılış konuşmacısı olarak katılacak.

EUREKA`nın Enerji Kümesi olan, EUROGIA2020; TÜBİTAK, CARDTEK, ENERJİSA ve RKT Enerji`nin desteğiyle 5 Ekim 2017 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bilgi günü ve proje taslağı toplantısı düzenliyor.

EUROGIA2020 programı, ACCIONA Energy, Air Liquide, Bureau Veritas, CARDTEK, DCNS Energy, ENERJİSA, ENGİE, GE Oil&Gas, Leading Enterprises,  SAFT Batteries, gibi alanında lider 10 enerji teknoloji şirketi tarafından yönetilmektedir. 2008 yılından itibaren 41 çok uluslu projeyi hayata geçiren EUROGIA2020, İstanbul Projet Outline gününde Türk şirketlerin liderliğinde çok uluslu AR&GE projeleri üretmeyi hedefliyor.

EUROGIA2020 Proje taslağı toplantısı, CARDTEK CEO`su Turgut Güney; ENERJİSA Elektrik Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü, Murat Pınar; EUREKA Finlandiya Dönem Başkanı,  Heikki Uusi –Honko;  İTÜ Rektörü, Mehmet Karaca, İTÜ ARI Teknokent Başkanı, Kenan Çolpan; YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı, Murat İlker Ar gibi önemli konuşmacılara ev sahipliği yapacak.

TÜBİTAK`ın yönlendirmesiyle üç farklı alanda gerçekleştirilecek proje pazarında: güneş enerji teknolojileri, akıllı şebekeler ve enerji verimli binalar ele alınacak.

EUROGIA2020 projelerine katılan Türk proje ortakları, TEYDEB 1509 programından faydalanmaktadırlar. TÜBİTAK temsilcileri de EUROGIA PO gününde yer alarak, katılımcıların sorularını yanıtlayacaklar.

EUROGIA2020 İstanbul PO Day’e katılım ücretsiz olmakla birlikte, kayıt ve diğer tüm detaylara için https://eurogiapoday.b2match.io/  adresini ziyaret ediniz.

EUROGIA2020 Nedir?

EUROGIA2020, düşük karbon teknolojilerini destekleyen bir EUREKA kümesidir. EUROGIA2020'nin kapsamı, yenilenebilir enerji teknolojilerinin yanı sıra düşük karbon salınım ekonomisine geçiş sürecinde önemli rol oynayacak akıllı şebekler,  karbon yakalama ve depoloma, enerji verimliliği teknolojileri gibi kolaylaştırıcı teknolojileri de içermektedir.