22 Mart 2021

Güney Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nde (KIST) yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyen öğrencilere bir hazırlık niteliğinde olan KIST Staj Programı (KIST - Korea Institute of Science and Technology - School Internship Program) 19 Mart 2021 tarihinde başvurulara açılıyor.

Staj dönemi boyunca mevcut üniversitelerinde öğrencilik statüleri devam edecek olan öğrenciler programa başvurabilmektedir. Üniversitelerinden mezun olmuş kişiler staj programının kapsamı dışındadır.

Başvurular KIST School internet sitesi üzerinden yapılmalıdır. KIST School internet sitesi için tıklayınız.

Staj Programı aşağıdaki araştırma alanlarını kapsayacaktır.

  • Biyomedikal Bilim ve Teknolojiler
  • Enerji & Çevre Teknolojileri
  • Nanoteknoloji ve Bilgi Teknolojileri

KIST Broşürü için tıklayınız.

KIST Staj Programı Broşürü için tıklayınız.

KIST Staj Programı 2021 Başvuru Kılavuzu için tıklayınız.

Staj dönemi: Ağustos 2021-Şubat 2022

Son başvuru tarihi: 14 Nisan 2021

Önemli Bilgiler

KIST School Staj Programı, KIST yüksek lisans veya doktora programlarına başvurmayı planlayan öğrenciler için tasarlanmış (Preliminary Internship Program), öğrencileri Kore’de İngilizce yeterlilik, Korece ve Ar-Ge faaliyetleri açısından yüksek lisans veya doktora programlarına hazırlamayı amaçlayan bir programdır. Bu kapsamda, 2022 yılı Bahar döneminde KIST yüksek lisans/doktora programlarına başlamayı hedefleyen adayların KIST School Staj Programına başvurması gerekmektedir.

KIST School Staj Programı, lisansüstü eğitime hazırlık amacıyla tasarlandığı için başvuru sahiplerinin programı yalnızca 6 aylık bir staj dönemi olarak değil, akademik hazırlığı da içeren en az 2 yıllık bir lisansüstü program olarak değerlendirmesi tavsiye edilmektedir. Staj dönemi sonunda KIST lisansüstü programlarına kabul alma garantisi olmamakla birlikte, KIST School öğrencileri lisansüstü program başvurularında daha avantajlı konumda değerlendirilmektedir.

Başvuru öncesinde KIST School Staj Programı Kılavuzu’nun mutlaka incelenmesi faydalı olacaktır.