SESAR Young
  24 Mayıs 2022

Başvurular için son tarih 4 Eylül 2022

Hava trafik yönetimi (Air Traffic Management-ATM) ve havacılık alanında faaliyet gösteren genç bilim insanlarının yeteneklerini sergilemek ve kariyerlerini ilerletmeleri için bir fırsat yaratmayı amaçlayan Avrupa Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı (SESAR), genç bilim insanlarını ödüllendirecektir.

SESAR Genç Bilim İnsanı Ödülü 2022, ATM ve havacılık ile ilgili araştırma alanlarında mükemmeliyet sergileyen genç bilim insanlarını ödüllendirmeyi amaçlamakta olup, ödül aynı zamanda kariyerlerine yeni başlayan araştırmacılara da mesleki gelişim fırsatı sunar. Ödülün bir diğer amacı, genç yeteneklerin ATM ve havacılığın karşılaştığı zorluklara yeni fikirler ve çözümler formüle etme potansiyelini sergilemektir.

 

BAŞVURU KOŞULLARI

2022 yılında ödül kapsamı genişletilerek iki kategoriye açık hale getirilmiştir:

• Doktoralı bilim insanları için 5.000 Avro ödül kazanma şansı

• Lisans veya Yüksek Lisans öğrencileri için 1.500 Avro ödül kazanma şansı

 

Ufuk 2020 (Horizon 2020) programına katılmış olan AB üyesi ya da asosiye ülke sıfatıyla olarak yer alan herhangi bir ülke vatandaşı başvuruda bulunabilecektir. (Ödül Türkiye vatandaşlarına açıktır)

Her kategori için son elemeyi geçen en fazla üç aday, her kategorinin kazananının özel bir törenle açıklanacağı SESAR Inovasyon Günleri 2022'ye katılmaya davet edilecektir.

 

YARIŞMA KURALLARI

Ödüle başvurmak için lütfen Yarışma Kurallarını (S3JU/LC/003-CNT) okuyunuz.

Başvuru formu ve Onur Beyanının, Onay Beyanının doldurularak ilgili adrese gönderilmesi gereklidir: youngscientist@sesarju.eu

Başvurular için son tarih 4 Eylül 2022, 24.00 CET

 

GEÇMİŞ SONUÇLAR

2021 Genç Bilim Adamı Ödülü Kazananları

2021 SESAR İnovasyon Günleri

 

Genel sorularınız için: ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz..