03 Mart 2017

 

TÜBİTAK, “Hedef Türkiye" Girişimi kapsamında  Amerikan Bilimsel Araştırmaları Geliştirme Birliği  (American Association for the Advancement of  Science–AAAS) tarafından 17 Şubat 2017 tarihinde  ABD’nin Boston şehrinde düzenlenen AAAS Kariyer Fuarı'na katıldı. TÜBİTAK tarafından 2010 yılında başlatılan “Hedef Türkiye" Girişimi ile Türkiye Araştırma Alanı’nın (TARAL) tanıtımının yapılması, AB fonları ve ulusal fonlar hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

TÜBİTAK’ın Türkiye Araştırma Alanı'ndaki araştırma ve fon imkânları hakkında bilgi sunmak üzere tanıtım masası açtığı Fuar'da, tüm araştırma alanlarından ve her deneyim seviyesinden araştırmacılar, kurum ve şirketlerle buluşma imkânı buldu. Bu bağlamda TÜBİTAK uzmanları tarafından 120 araştırmacıya Marie S. Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri, ABD-Türkiye İkili işbirlikleri ile Ulusal Fon Mekanizmaları (BİDEB) hakkında bilgi sunuldu. Ayrıca, Ufuk 2020 Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council–ERC) Programı altında Türkiye’de gerçekleştirilebilecek büyük bütçeli öncül Araştırma Fonları hakkında da ilgili araştırmacılar bilgilendirildi.

TÜBİTAK masasında bilgisi verilen programların detaylarına http://www.h2020.org.tr/tr/others/hedef-turkiye-girisimi adresinden ulaşılabilmekte.