16 Aralık 2019

Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) altında yürütülen Hızlandırıcı’nın 7 Ekim 2019 çağrı kesimi kapsamında 1852 proje başvuru yapılmış olup 75 KOBİ fonlanmaya hak kazanmıştır. Öz sermaye yatırımı opsiyonu gelen programda 75 başarılı firmanın 39’u için durum tespit sürecinin (due dilegence) başlanması beklenmektedir.

 

Türkiye’den yapılan 23 başvuru arasından 1 firma başarılı olmuştur. TÜBİTAK Koordinatörlük Desteği’nden faydalanarak projesini hazırlayan Ambeent Wireless Yazılım ve Bilişim A.Ş. 1 Milyon € tutarında hibe almaya hak kazanmıştır.

 

Ambeent “Smart Wi-Fi” projesi ile dünyanın karmaşıklaşan ve sayısı hızla artan Wi-Fi ağlarını organize ve optimize etmek için mobil odaklı - yapay zeka (AI) tabanlı Spectrum Broker çözümü sunmaktadır. Kullanıcıyı en çok etkileyen ve en son noktada yaşadığı Wi-Fi problemleri ancak Ambeent'ın  işbirlikçi yapıda çalışan teknolojisi  ile basitce çözülebilir. Ambeent’in çözümü kullanıcıya ve servis sağlayıcıya büyük kolaylık sağlamanın dışında kıt spektrum kaynaklarına sahip Wi-Fi, 5G ve ötesi için yenilikçi bir spekturum yönetebilme potansiyeli sunmaktadır. Ambeent’ın çözümü ayrıca alışveriş merkezleri, çok katlı binalar, gökdelenler ve oteller gibi yüksek yoğunlukta ama farklı tedarikçilerle donatılmış Wi-Fi sistemleri barındıran birçok yerde de kaliteyi artıran çözümler sağlamaktadır. Ambeent 2016 yılında risk yatırımı ile kurulmuş 22 patent başvurusu bulunan konusunda lider bir girişim şirketidir.

 

Çağrı sonuçları ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.