30 Mayıs 2019

Avrupa Komisyonu Horizon 2020 ICT alanı kapsamında yürütülecek bir sonraki çalışma programını taslak olarak yayınladı. Yayınlanan doküman taslak halde olup, henüz resmi olarak yayınlanmamıştır. ICT Alanı 2018 -2020 Taslak Çalışma Programı hem Avrupa Komisyonu H2020 web sitesinde  " Updated Work Programme 2018-2020 " başlığı ile hem de aşağıdaki etkinlik sayfalarında "Pre-published Work Programme" başlığı altında sunulmaktadır. Taslak doküman önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bilgi günlerine ve proje pazarlarına katılmayı planlayan araştırmacılara yardımcı olacaktır.  Taslak programa ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Revize edilen çalışma programının kapsamında, 

ICT-38-2020: Artificial Intelligence for Manufacturing, araştırma alanına yönelik olarak, İmalat İçin Yapay Zeka Çalıştayı (AI for Manufacturing Workshop) 2 Temmuz 2019 tarihinde Brüksel'de düzenlenecektir. Çalıştay, Avrupa Komisyonu, European Factories of the Future Research Association (EFFRA), European Robotics Association (euRobotics) ve Big Data Value Association (BDVA) tarafından organize edilmektedir. AI teknolojilerinin ve AI tabanlı çözümlerin üretim alanına entegre edilmesinin önemine dikkat çekerken, bu sektörün özel ihtiyaçlarını karşılamadaki zorlukların da görüşüleceği çalıştay hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

ICT-48-2020: Towards a vibrant European network of AI excellence centres başlığına yönelik olarak ise 28 Mayıs 2019 tarihinde Network of AI bilgi günü düzenlenmiştir. Etkinliğini izlemek için lütfen tıklayınız. Bu başlıkla ilgilenen araştırmacıların yetkinliklerini veya proje fikirlerini paylaşabiecekleri online platformu incelemeniz faydalı olacaktır. 

BDVA ve euRobotics tarafından  "Avrupa'da Yapay Zeka Ortaklığı " için hazırlanan ortak stratejik araştırma ve inovasyon ajandasının sunulacağı etkinlik ise 6 Haziran 2019'da Brüksel'de düzenlenecektir. Yapay Zeka araştırma alanının kamu-özel ortaklığı (AI-PPP) şeklinde yürütülmesi planlanmaktadır. Bu etkinlik AI-PPP'nin ön lansmanı niteliği taşımaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.