İklim Değişikliğine Uyum Misyonu Sözleşmesini İmzalayan Paydaşlar Açıklandı
  20 Haziran 2022

İklim Değişikliğine Uyum Misyonu kapsamında oluşturulan Misyon Anketine katılım sağlayarak Misyon Sözleşmesini imzalayan ve aralarında 3 Türk kuruluşumuzun da yer aldığı 118 bölge ve yerel otorite yakın zamanda Avrupa Komisyonu tarafından ilan edilmiştir.  Ayrıca, Misyonu destekleyerek “Misyon Dostu” ilan edilen 17 kuruluşa da 1. Grup Listesi’nde yer verilmiştir.

 Listeye göz atmak için lütfen tıklayınız.

İklim Değişikliğine Uyum Misyonu, yenilikçi çözümlerin geliştirilmesini teşvik ederek iklim direncinin sağlanması amacıyla 150 bölge ve topluluğu desteklemeyi hedeflemektedir. Bu minvalde, Misyon Sözleşmesini imzalayan paydaşlar; araştırma kurumları, vatandaşlar, sanayi, iş dünyası, sivil toplum ile temas halinde kalarak kapsayıcı bir yolla iklim direncinin geliştirilmesi hedefine bağlılıklarını ifade etmiş oldular. Misyon topluluğunun ilk üyeleri bu sayede, Avrupa çapında ağlarını geliştirme, tecrübe paylaşımı ve bilgi aktarımına ek olarak 2023 yılında kurulması planlanan “Misyon Uygulama Platformunun” servislerine de erişim imkânı kazanmış oldular.

Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan ilgili girişime başvurular devam etmekte olup 2. Grup Listesi 28-29 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Araştırma ve Yenilik Günleri” kapsamında ilan edilecektir.

 Tarafımızca detayları daha önce de paylaşılan Misyon Anket çalışmasına yönelik haberimize ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 **Sözleşme, yalnızca bir bağlılık ifadesi olup herhangi bir yasal bağlayıcılığı bulunmamaktadır.