03 Mart 2020

IMI-2 21. Çağrısı "Koronavirüs Enfeksiyonlarıyla Mücadelede Kullanılabilecek Terapötik Ve Tanı Yöntemlerinin Geliştirilmesi" kapsamında, koronavirüs enfeksiyonlarının üstesinden gelmek için terapötikler ve tanı yöntemleri hakkında hızlandırılmış tek aşamalı çağrı açılacaktır. Çağrı (IMI2 - Call 21) Mart ayının ilk haftasında açılması beklenmektedir ve aşağıdakilerin geliştirilmesine odaklanacaktır:

  • mevcut COVID-19 salgını ve/veya gelecekteki koronavirüs salgınlarını ele almak için terapötikler;
  • COVID-19 bulaşmış kişileri hızlı ve güvenilir bir şekilde tespit edebilmek için tanı yöntemleri.

Önleyici aşılar çağrı kapsamına girmemektedir.

Ortak bulmak için Almanya Yaşam Bilimleri Ulusal İrtibat Noktaları tarafından Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı'nın (German Federal Ministry of Education and Research) desteği ile IMI-2 Ortaklık Platformu IMI-2 21. Çağrısı da eklenerek güncellenmiştir. Platform, gelecekteki IMI-2 Çağrılarına hazırlanmak ve ağ oluşturmak için yararlı olabilecek olanaklar sunmaktadır.

Ayrıca, 21. Çağrı kapsamında 4 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da konu bazlı webinar düzenlenecektir.

Kayıtlar dolması nedeniyle yeni kayıtlar alınmamaktadır, ancak webinar kaydedilecektir ve kayıt olanların bilgileri ve slaytlar webinar sayfasında yayınlanacaktır. Kayıtlı değilseniz ve IMI temsilcilerinin webinar sırasında yanıtlamasını istediğiniz konu veya çağrı süreci hakkında bir sorunuz varsa, 4 Mart Çarşamba günü öğleden sonrasına kadar sorularınızı webinars@imi.europa.eu adresine gönderebilirsiniz.

İletişim bilgilerinizin ağ oluşturma amacıyla katılımcı listesine dahil edilmesini istiyorsanız, webinars@imi.europa.eu adresine 4 Mart Çarşamba gününe kadar aşağıdaki bilgileri içeren bir e-posta gönderebilirsiniz:
• 'Please include the following details including my e-mail address in the participant list published on the IMI website' ifadesi.
• Adınız, soyadınız, kuruluşunuz, ülkeniz, e-posta adresiniz ve (maksimum 140 karakterle) projeye ne getireceğiniz.

Notlar:

  • IMI-2 21. Çağrı taslak çağrı metnine buradan ulaşabilirsiniz.
  • Almanya tarafından kurulan ortak bulma platformuna buradan ulaşabilirsiniz.
  • Webinar sayfasına buradan ulaşanilirsiniz.

Başka herhangi bir sorunuz olursa bize her zaman ncphealth@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.