cancer mission
  13 Ocak 2023

Ufuk Avrupa Programı kapsamında, küresel sorunlara ölçülebilir hedeflerle Ar-Ge ve yenilik temelli somut çözümler bulunabilmesi ve AB Çerçeve Programlarının topluma daha iyi anlatılabilmesi amacıyla misyonlar oluşturulmuştur. Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen beş misyon arasında yer alan Kanser misyonu ile 2030 yılına kadar üç milyondan fazla kişinin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Misyon kapsamında kanser mekanizmasının daha iyi anlaşılması, erken ve doğru tanı konulabilmesi ve tedavinin optimize edilmesi hedeflerine de önemli katkılar sağlanması beklenmektedir.

Kanser misyonu 2023 yılı çağrıları 12 Ocak 2023 tarihinde başvuruya açılmış olup, 12 Nisan 2023 tarihinde kapanacaktır.

Çağrı Başlıkları:

  • HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-01: Addressing poorly-understood tumour-host interactions to enhance immune system-centred treatment and care interventions in childhood, adolescent, adult and elderly cancer patients
  • HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-02: Enhance primary cancer prevention through sustainable behavioural change
  • HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-03: Pragmatic clinical trials on minimally invasive diagnostics
  • HORIZON-MISS-2023-CANCER-01-04: Establish best practices and tools to improve the quality of life for childhood cancer patients, survivors and their families in European regions

Kanser Misyonu çağrı duyurularına Funding and Tenders Portal linki üzerinden erişilebilmektedir.

Çağrı kapsamında yayınlanan çalışma programları ve diğer referans dokümanları incelemek için lütfen tıklayınız.

20 Ocak 2023 tarihinde çevrimiçi olarak düzenlenecek olan Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi ve Kanser Misyonu Proje Pazarı etkinliğine katılım sağlayak, sağlık ve kanser misyonu kapsamındaki çağrılara başvuru yapmak için konsorsuyum kurma şansı yakalayabilirsiniz. Etkinliğe linkten kayıt yaptırılabilmektedir.

TÜBİTAK Koordinatörlüğü Destekleme Programı kapsamında çağrılara başvuru yapacak proje koordinatör adayları ve ekiplerine destek sağlanmaktadır. Ayrıntılı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için, ncphealth@tubitak.gov.tr mail adresi üzerinden Sağlık Kümesi Ulusal İrtibat Noktaları ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvurularınızda başarılar dileriz.