Karbonsuz ve Akıllı Şehir Misyonu
  11 Kasım 2021

Avrupa Komisyonu, “2030 yılına kadar 100 Karbonsuz ve Akıllı Şehir” Misyonu hakkında kapsamlı bilgiler içeren ve iki bölümden oluşan Şehirler için Bilgi Kiti ‘ni yayımladı. 1. Bölüm (“Şehirlerin Misyonunu Anlamak”), Komisyon'un Kasım ayının ikinci yarısında şehirlere yönelik planlamış olduğu Misyona katılmak için Niyet Beyanı Çağrısı’na hazırlanmalarına yardımcı olacak bilgiler içermektedir. 2. Bölüm (“Kentsel iklim nötrlüğü için özet bir rehber”), şehir düzeyinde iklim nötrlüğüne yönelik kaynaklar ve stratejiler sunmaktadır.

1 Ekim'de gerçekleşen “İklim-Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu” çevrimiçi semineri sırasında katılımcılardan gelen soruların yanıtlarını içeren ve ilerleyen süreçte yeni sorularla birlikte güncellenecek olan Sıkça Sorulan Sorular belgesi de yayımlanmıştır. Niyet Beyanı Çağrısı, şehirlerin Misyon’un bir parçası olarak 2030 yılına dek iklim açısından karbonsuz olma konusundaki niyetlerini beyan etmede ve iklim nötrlüğüne ilişkin mevcut durumları, devam eden çalışmaları ve gelecek planları hakkında bilgi sunmalarına olanak sağlayacaktır.

Niyet Beyanı Çağrısı’na yanıt amacıyla şehirlerin doldurması gereken ankete erişmek için kayıt yaptırılması gerekmektedir. Kayıt, Çağrı’nın açılmasından önce veya sonra yaptırılabilir. Çağrı açıldığında anket bağlantısı ön kayıt yaptıran şehirlere e-posta yoluyla iletilecektir.

Daha fazla bilgi için; https://ec.europa.eu/info/news/mission-climate-neutral-and-smart-cities-info-kit-cities-now-available-2021-oct-29_en