KDT 2023
  07 Mart 2023  - 07 Mart 2023

KDT Ortak Girişimi ve DG CNECT tarafından KDT 2023 çağrılarından “software-defined vehicle platform” konusunda bir bilgi günü 7 Mart 2023 tarihinde Türkiye saati ile 11:30-13:30 saatleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.

Otomotiv endüstrisinin, özellikle yazılım tanımlı araçlara (SDV) yönelik büyük dönüşümleri, AB otomotiv endüstrisinin rekabet gücüne ve egemenliğine meydan okumaktadır. Avrupa Komisyonu, elektronik donanım ve uygulamalar arasında araç yazılım yığınının ayırt edici olmayan unsurları konusunda Avrupalı aktörler arasında rekabet öncesi bir işbirliğini teşvik etmektedir. Açık bir ortak platform, yazılım geliştirme maliyetlerini ve karmaşıklığını azaltacak ve otomotiv donanımı ile veri odaklı bulut uç uygulamaları için eşit koşullar sağlayacaktır.

Etkinlik bir Soru-Cevap oturumunu da içerecektir. Katılımcılar, etkinlik kapsamında fikirlerini ortaya koyma ve potansiyel ortaklar arama fırsatına sahip olacaklardır. Muhtemel proje önerileri için 5’er dakikalık kısa sunum fırsatları sunulacaktır. Ayrıca tanıtım faaliyetlerine yönelik de 1’er dakikalık sunum yapma fırsatı verilecektir. Kısa sunum yapmak isteyenler Luciano.Gaudio@kdt-ju.europa.eu adresi ile 28 Şubat 2023 tarihine kadar iletişime geçmelidir.

Etkinlik gündemi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

KDT JU Nedir?

Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen Ortak Girişimler’den biri olan Key Digital Technologies Ortak Girişimi (KDT JU), Avrupa'yı elektronikte teknoloji geliştirmenin ön saflarında tutmak amacıyla 2014 yılında kurulan Electronic Components and Systems for European Leadership (ECSEL) Ortak Girişimi üzerine kurulmuştur ve devamı niteliğindedir. KDT Ortak Girişimi, Avrupa Komisyonu ve Katılımcı Ülkeler tarafından ortaklaşa hibe sağlamakta olup Türkiye’deki koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır.