23 Eylül 2020

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun faydalanıcısı (TÜBİTAK), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Projesi dahilinde, 28 Eylül 2020 tarihinde, Hızlandırıcı” (KOBİ Aracı) programı hakkında 70’i aşkın katılımcının iştiraki ile Beşinci Web Semineri düzenlendi.

 

Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Proje Ekibinden uzmanların web seminerinin kısa tanıtımıyla başlayan etkinlik, TÜBİTAK Ufuk2020 KOBİ Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sayın Merve Diyar’ın sunumuyla devam etti. Sayın Merve Diyar resmi Ufuk 2020 web sayfasını tanıtıp ayrıca KOBİ’lerin başvurabileceği diğer çağrılardan bahsettiği sunumunun  ardından sözü Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Proje ekibine devretti.

 

Etkinlikte, Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Proje uzmanları tarafından gerçekleştiriklen, son çağrı kesim tarihi 7 Ekim 2020 olan Avrupa Komisyonu Hızlandırıcı kapsamında teklif vermeyi planlayan KOBİ'ler için Hızlandırıcı teklifinin 3 temel unsuru olan ETKİ, MÜKEMMELİK ve UYGULAMA kriterleri hakkında değerlendirici gözünden ipuçları kapsayan kısa sunumlara yer verildi. Bu sunumlar esnasından uzmanlar, Türkiye’nin bu alanlardaki tecrübelerini ve kendi gözlem ve tavsiyeleri ile birlikte katılımcılara aktardı. Etkinlikte, Proje Teklifi Önerisinde yer alması gereken Ekler ve Mülakat (Pitch Desk) konularına değinilerek, katılımlımcılarla gerekli doküman bilgileri ve ipuçları da paylaşıldı.

 

Etkinlik süresince, Ufuk 2020’de Türkiye Faz II Proje uzmanlarının yönettiği interaktif bir soru cevap oturumu gerçekleştirildi. Sunumlar sonrasında ise katılımcıların etkinlik boyunca ilettiği tüm yazılı sorular, uzmanları tarafından yanıtlanarak etkinlik sona erdirildi.

 

Etkinlikte gerçekleştirilen sunumlara ve etkinliğe buradan erişebilirsiniz.

 

Ayrıca, etkinliği YouTube kanalımızdan da izleyebilirsiniz.