küme2_2022
  24 Ocak 2022

Ufuk Avrupa Programı Küme 2: Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar 2022 çağrıları 20 Ocak 2022 tarihinde açılmış olup 20 Nisan 2022 tarihinde kapanacaktır. Çağrılar üç ana hedef altında açılmıştır. Bu hedefler aşağıda verilmiştir.

  1. Demokrasi ve Yönetişim
  2. Avrupa Kültürel Mirası ve Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler
  3. Sosyal ve Ekonomik Dönüşümler

264 Milyon Avro bütçe ayrılan çağrıda desteklenecek konu başlıklarının toplu listesine ulaşmak için https://ufukavrupa.org.tr/sites/default/files/inline-files/cluster-2.2022_1.xlsx adresini ziyaret edebilir ve bu başlıkların detaylarını incelemek için çalışma programı dokümanını inceleyebilirsiniz.

Söz konusu çağrıların detaylarının anlatıldığı Küme 2 Bilgi Günü’nde yapılan sunumlara ve video kayıtlarına ulaşmak için https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/events/upcoming-events/horizon-europe-info-days/cluster-2_en adresini ziyaret edebilirsiniz.

TÜBİTAK, Türkiye’de yerleşik üniversitelerin, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, Avrupa’dan koordinatör olarak başvuru yapmayı planlayan paydaşlarla ortaklık yapmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sonucunda belirlenen Avrupalı koordinatörlere Türkiye’den ortak önermek için niyet beyanı dokümanları kullanılmaktadır. Türk paydaşların niyet beyanı dokümanlarını doldururken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri beklenmektedir.

  • Öncelikle çalışma programı dokümanında yer alan 2021 yılı konu başlıklarının (örneğin “HORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-01-01: Artificial intelligence, big data and democracy” gibi) incelenmesi ve ortak olarak yer alınabilecek konu başlıklarının belirlenmesi (Konu başlığı listesine ulaşmak için tıklayınız.)
  • Her başlık özelinde tek bir İngilizce formun doldurulması   
  • “Short description of the organisation/researcher” kısmının kısaca, mümkünse başlık özelinde doldurulması  
  • “Specific skills and proposed activities related to the topic” kısmında yalnızca o başlığa özel yetkinliklerin, tecrübelerin anlatılması ve başlığa sunulabilecek muhtemel bir projeye nasıl katkıda bulunulacağının anlatılması

Hazırlamış olduğunuz Niyet Dökümanı (Expression of Interest) dokümanlarını,  ncpcci@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.