ufuk news
  17 Haziran 2021

Ufuk Avrupa (Horizon Europe), Küme 3: Toplum için Sivil Güvenlik 2021-2022 Çalışma Programı (Work Programme), Avrupa Komisyonu tarafından 15 Haziran 2021 tarihinde resmi olarak yayımlanmıştır.

Küme 3 Çalışma programına ulaşmak için tıklayınız

Küme 3 Toplum için Sivil Güvenlik çağrıları üç ana hedef altında açılmıştır. Bu hedefler aşağıda verilmiştir.

  1. Suç ve Terör ile Mücadele
  2. Sınır Yönetimi
  3. Altyapıların korunması
  4. Siber güvenliğin artırılması
  5. Afete-dayanıklı Toplumlar
  6. Güvenlik araştırma ve inovasyon faaliyetlerine destek verilmesi

TÜBİTAK, Türkiye’de yerleşik üniversitelerin, sanayi, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının, Avrupa’dan koordinatör olarak başvuru yapmayı planlayan paydaşlarla ortaklık yapmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar sonucunda belirlenen Avrupalı koordinatörlere Türkiye’den ortak önermek için niyet beyanı dokümanları kullanılmaktadır. Türk kuruluşların niyet beyanı dokümanlarını doldururken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri beklenmektedir.

  • Öncelikle çalışma programı dokümanında yer alan 2021 yılı konu başlıklarının (örneğin “HORIZON-CL3-2021-FCT-01-01: Terrorism and other forms of serious crime countered using travel intelligence” gibi) incelenmesi (Konu başlığı listesine ulaşmak için tıklayınız.)
  • Her başlık özelinde tek bir İngilizce formun doldurulması
  • “Short description of the organisation/researcher” kısmının kısaca, mümkünse başlık özelinde doldurulması
  • “Specific skills and proposed activities related to the topic” kısmında yalnızca o başlığa özel yetkinliklerin, tecrübelerin anlatılması ve başlığa sunulabilecek muhtemel bir projeye nasıl katkıda bulunulacağının anlatılması

Hazırlamış olduğunuz Niyet Dökümanı (Expression of Interest) dokümanlarını,  ncpsecurity@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz