Ufuk Avrupa Programı, Küme 5 Solar Enerji kapsamında gerçekleştirilecek olan mapping çalışmasında ilgili taraflara iletilmek üzere Niyet Beyanı (Expression of Interest-EoI) Formlarını toplanmaktadır.
Bu kapsamda paylaşımda bulunmak isteyen paydaşlarımızın ilgili formları en geç 5 Temmuz 2024 tarihine kadarncpenergy@tubitak.gov.tr adresine göndermeleri beklenmektedir.
Yapılan görüşmeler neticesinde özellikle endüstri paydaşlarının yer aldığı oluşumlara ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Bu sebeple dileyen paydaşlarımız söz konusu formları en fazla 3 ortak olacak şekilde 1'den fazla Türk ortağın yer aldığı bir çekirdek takım şeklinde de hazırlayabilirler (örneğin 1 Üniversite + 1 Sanayi Kuruluşu veya 1 Sanayi Kuruluşu + 1 Üniversite + 1 KOBI gibi..) .
Her çağrı başlığı özelinde ayrı olacak şekilde İngilizce dilinde hazırlayacağınız söz konusu form/formlarda;
Kısa firma/kurum tanıtımınıza yer vermeniz ve
İlgilendiğiniz çağrı başlıkları ile ilgili bölümleri doldururken ise çağrı başlığı tanımında (topic description) yer alan “expected outcome” ve “scope” başlıklarını dikkate almanız bizler adına oldukça önemlidir.
Mapping çalışması dahlinde olacak çağrı başlıkları aşağıda sıralanmıştır:
HORIZON-CL5-2024-D3-02-01: Digital tools for CSP and solar thermal plants
Innovation Action (TRL 7-8)
Desteklenecek Proje Sayısı: 2, Proje Başı Öngörülen Bütçe: 3 Milyon Avro
HORIZON-CL5-2024-D3-02-05: PV-integrated electric mobility applications
Innovation Action (TRL 6-7)
Desteklenecek Proje Sayısı: 2, Proje Başı Öngörülen Bütçe: 7 Milyon Avro
HORIZON-CL5-2024-D3-02-06: Innovative, Community-Integrated PV systems
Innovation Action (TRL 6-7)
Desteklenecek Proje Sayısı: 2, Proje Başı Öngörülen Bütçe: 5 Milyon Avro
HORIZON-CL5-2024-D3-02-07: Resource Efficiency of PV in Production, Use and Disposal
Coordination and Support Action (CSA)
Desteklenecek Proje Sayısı: 1, Proje Başı Öngörülen Bütçe: 3 Milyon Avro
Niyet Beyanı Formunu indirmek için lütfen tıklayınız.