31 Mayıs 2018

1998 yılında başlatılan L’Oéal-UNESCO Uluslararası Ödülleri aracılığıyla her yıl uluslararası bilim dünyasında Yaşam Bilimleri veya Fizik Bilimleri alanlarının gelişmesine katkıda bulunan beş kadın bilim insanı ödüle layık görülmektedir.


L’Oréal-UNESCO Uluslararası ödülleri 2019 yılında Fizik Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri alanlarında verilecek olup ödüllere uluslararası alanda başarılı kadın bilim insanlarını aday gösterme işlemi elektronik olarak https://www.forwomeninscience.com adresinden gerçekleştirilmektedir. Aday göstermek için son başvuru tarihi 29 Haziran 2018 olarak belirlenmiştir. Burs hakkında daha detaylı bilgiye UNESCO Milli Komisyonu web sitesinden (www.unesco.org.tr) erişilmesi mümkündür. 


Afrika-Arap Devletleri, Asya-Pasifik, Avrupa-Latin Amerika ve Kuzey Amerika olmak üzere beş bölgede çalışan beş seçkin kadın bilim insanı 100.000 Avro ödül almaya hak kazanacaktır. Bu mahiyette aday gösterilecek olan bilim insanlarının uyruğu değil, çalıştıkları yer baz alınmalıdır.