17 Nisan 2018

M-ERA.NET II (From materials science and engineering to innovation for Europe) 2018 Proje Çağrısı açıldı. Proje ön başvurularının 12 Haziran 2018 Brüksel saati ile 12.00’a kadar yapılması ve Türkiye’den katılan firmalar tarafından 10 Temmuz 2018 Türkiye saati ile 17.00’a kadar TÜBİTAK’a ön kayıt başvurusunun gerçekleştirilmesi gerekiyor. Söz konusu proje çağrısına en az 2 farklı ülkeden 3 katılımcıyı içeren tüm konsorsiyumlar katılabilecek. Konsorsiyumların, farklı ülkeleden bölgesel veya ulusal bazda araştırmalara destek veren kuruluşlardan oluşması gerekmekte.

M-ERA.NET II Avrupa ülkeleri arasında malzeme bilimi ve mühendisliği konularında güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Ufuk2020 kapsamında desteklenen bir ERA-NET Cofund projesi olup projede, Türkiye’yi TÜBİTAK temsil ediyor.

 

 

Notlar:
Çağrı ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere (çağrı takvimi, proje konuları, konsorsiyum yapısı, başvuru prosedürü vb) Çağrı dokümanından ve https://www.m-era.net/joint-call-2018 internet adresinden ulaşabilirsiniz.