ufuk news
  30 Nisan 2018

Değerli Araştırmacılarımız,
Avrupa Birliği Ufuk2020 Marie Skłodowska-Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri kapsamında araştırmacıların uluslararası dolaşımına destek veren 2018 yılı “Marie Skłodowska Curie Bireysel Araştırma Bursları (MSCA Individual Fellowships)” çağrısı Nisan ayında Avrupa Komisyonu'nca yayınlandı. Hem akademik kuruluşlarda hem de akademik olmayan (sanayi kuruluşu, KOBİ, STK gibi) kuruluşlarda araştırma yapmak üzere başvurulara açık olan çağrıya 12 Eylül 2018 tarihine kadar proje önerisi sunulabilmekte. Doktora derecesini almış ya da en az dört yıl araştırma deneyimine sahip araştırmacıların dünyanın herhangi bir ülkesine gidişine ya da herhangi bir ülkeden Türkiye’ye gelişine imkân tanıyan Marie Skłodowska-Curie Bireysel Bursları (MSCA IF) hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen linki takip ediniz.

MSCA IF çağrısı Avrupa Komisyonu tarafından yılda bir defa açılır ve o yıl için belirlenen çağrı kapanış tarihine kadar (bu sene 12 Eylül 2018) başvuruları internet tabanlı bir portal (participant portal) üzerinden kabul edilir. Başvuru hazırlığı oldukça uzun bir süre alacağından sistem üzerinden formların doldurulmasının son güne, hatta son haftaya bırakılmaması tavsiye edilir. Proje önerisinin nasıl hazırlanacağı ve formların ne şekilde doldurulacağına dair detaylı bilgi linkimizde yer alan başvuru rehberinde paylaşılmakta. MSCA Alanı ve Bireysel Burslar (IF) ile ilgili tüm sorularınız ve bilgi talepleriniz için MSCA Alanı Türkiye Ulusal İrtibat Noktası'na ncpmobility@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, MSCA IF çağrısına başvuru yapan araştırmacıların başarı oranını artırmak amacıyla TUBITAK tarafından “Proje Ön Değerlendirme Destek Programı” oluşturulmuş olup, bu program ile proje önerisi sunacak araştırmacılar desteklenmektedir. Bu kapsamda yurtdışından Türkiye’ye gelerek/gelmeyi planlayarak ve geri dönmek üzere Türkiye’den Avrupa dışına gitmeyi planlayarak (Global Fellowships kapsamında) MSCA IF proje önerisi yazan araştırmacılar taslak proje önerilerini Avrupa Komisyonu’na sunmadan önce daha iyi hale getirebilmek için proje ön değerlendirme desteğimizden faydalanabilirler. Bu desteğe son başvuru tarihi ise 10 Ağustos 2018 olacaktır. MSCA Bireysel Burslar Ön Değerlendirme Desteği hakkında detaylı bilgi için lütfen linki takip ediniz. Bu destek programımız hakkındaki sorularınızı ise msca.ondeg@h2020.org.tr adresine iletebilirsiniz.

MSCA IF Bursları ile yurtdışında ve Türkiye’de birlikte proje önerisi yazabileceğiniz Araştırma Kuruluşlarının iş/burs/proje ilanlarını EURAXESS Portalı üzerinden arayabilirsiniz. Portalın Avrupa Komisyonu linkine erişmek için lütfen tıklayınız. Portalın Türkiye linkine erişmek için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla,

MSCA Türkiye Ekibi