ufuk news
  08 Haziran 2020
 “MSCA Individual Fellowships Online Bilgi Günü” TÜBİTAK ve Avrupa Komisyonu işbirliği ile Zoom uygulaması üzerinden 18 Haziran 2020 tarihinde düzenlendi.
 

Düzenlenen Bilgi Günü'nde Avrupa Komisyonu temsilcileri tarafından Marie-Sklodowska Curie Bireysel Burslar (IF) Programı 2020 Çağrısı içeriği, başvuru koşulları ve ayrıntıları ile birlikte, önümüzdeki sene başlayacak yeni AB Çerçeve Programı Ufuk Avrupa'da MSCA'nın yeri hakkında bilgiler sunuldu Ayrıca IF Alanı hakemi ve IF projesi yürütmüş başarılı bir araştırmacı tarafından başarılı proje yazmanın ipuçlarına dair İngilizce sunumlar da gerçekleştirildi. 

9 Eylül 2020 tarihine kadar Avrupa Komisyonu tarafından başvuruların kabul edileceği MSCA Bireysel Burslar (Individual Fellowships - IF) çağrısı için, MSCA Ulusal İrtibat Noktası Hizmetleri ve TÜBİTAK Proje Ön-değerlendirme Destekleri'ne dair bilgilendirmeler de yapıldı. Böylece araştırmalarının bir bölümünü (12-24 ay arası) yurt dışında (Avrupa’da ya da Avrupa dışında) geçirmek isteyen veya yurt dışından Türkiye’ye yeni gelmiş/gelmeyi düşünen araştırmacılar ile kurumlarına nitelikli araştırmacı davet etmek isteyen akademi/sanayi kuruluşu temsilcilerinin MSCA IF çağrısından nasıl faydalanabilecekleri hakkında etraflıca bilgilendirildi.

MSCA genel özellikleri ve Ufuk Avrupa'da MSCA üzerine yapılan sunuma ulaşmak için tıklayınız.

MSCA Bireysel Burslar (IF) ayrıntıları içerikli sunuma ulaşmak için tıklayınız. 

MSCA hakemi tarafından gerçekleştirilen başvuruda dikkat edilmesi gereken hususlar içerikli sunuma ulaşmak için tıklayınız.

MSCA IF bursiyeri tarafından gerçekleştirilen başvuruya dair ipuçları içerikli sunuma ulaşmak için tıklayınız. 

MSCA Ulusal İrtibat Noktası tarafından gerçekleştirilen sunuma ulaşmak için tıklayınız. 

MSCA TÜBİTAK destekleri içerikli sunuma ulaşmak için tıklayınız

Bilgi Günü'nün kaydına aşağıda ya da buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Saygılarımızla,

MSCA Ekibi