doors
  19 Ocak 2022

Müzeler için Dijital Kuluçka Çağrısı açılmış olup ilk aşama başvuruları 13 Şubat 2022 tarihinde kapanacaktır.

Mevcut açık çağrıya müzelerin kurumlarına fayda sağlayabilecek ve uzun vadeli bir dijital dönüşüm için zemin hazırlamalarına yardımcı olabilecek dijital pilotlar için proje önerileri sunmaları beklenmektedir.

Ortak öğrenmeye odaklanan kuluçka programının ilk aşamasında yer almak üzere 40 müze seçilecektir. İlk aşamada desteklenecek müzeler, tekliflerini iyileştirme ve kuluçka programının ikinci aşamasına başvurma şansına sahip olacaklar.

Kuluçka programının ikinci aşamasına dijital pilot uygulamalarının yapılabilmesine devam etmek üzere 20 müze seçilecektir.

DOORS kuluçka programı, dijital dönüşümü gerçekleştirmek, uluslararası uzmanlığa erişmek ve dijital yolculuklarını başlatmak ve/veya desteklemek için finansman sağlamakla ilgilenen küçük ve orta ölçekli müzelerin stratejik gelişimi için eşsiz bir fırsattır.

Müzelere ilk kuluçka aşamasında 1.500 € (750 Avro'su düzenlenmesi zorunlu bir çalıştay ücretidir) ve kuruluşun ikinci aşama için seçilmesi durumunda bir pilot proje geliştirmek için 27.000 €'ya kadar destek verilecektir. 

Çağrıya başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak için https://ars.electronica.art/doors/en/call/ adresini ziyaret edebilirsiniz.