09 Ekim 2019

Ülkemizde, kapsamlı ve sürdürülebilir bir nadir hastalıklar araştırmaları ekosistemi oluşturmak ve Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı (European Joint Programme on Rare Diseases – EJP RD – http://www.ejprarediseases.org/ ) kapsamında açılacak 2020 yılı çağrısını tanıtmak amacıyla, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü ve Sabancı Üniversitesi tarafından 7 Kasım 2019 tarihinde Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı Araştırma Projeleri 2020 Yılı Çağrısı Bilgi Günü ve Uluslararası Proje Pazarı ( https://ejp-on-rare-diseases.b2match.io/) İstanbul, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Ve Uygulama Merkezi, SUNUM’da gerçekleşecek.

Etkinlikte TÜBİTAK'ın da ortakları arasında yer aldığı, Avrupa Komisyonu tarafından 55 M Avro ile desteklenen Ufuk2020 Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı (European Joint Programme on Rare Diseases – EJP RD –  http://www.ejprarediseases.org/) tanıtılacak. Ayrıca, TÜBİTAK'ın yaklaşık 1,5 M Avro ile katkı sunacağı EJP RD 2020 yılı uluslararası ortak araştırma projeleri çağrısı hakkında bilgi verilecek; Türkiye'den araştırma gruplarının yer alacağı uluslararası ortak konsorsiyumların kurulması amacıyla ikili görüşmelerin gerçekleştirileceği proje pazarı etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik dili İngilizce’dir.

Program için tıklayınız.

Kimler Katılabilir?

Nadir Hastalıklar Araştırmaları Bilgi Günü’ne, nadir hastalıklar alanında faaliyet gösteren hasta organizasyonları temsilcileri ve üyeleri, bilim insanları, araştırmacılar, klinisyenler, özel sektör çalışanları ve hasta hakları savunucuları davetlidir.

Proje Pazarına Katılım Koşulu

Proje Pazarı’na katılım sağlamak için, etkinlik sayfasına kayıt olduktan sonra proje önerinizi, çalışma alanınızı belirterek ulusal/uluslararası ortak bulma aracı hakkında bilgi almak için buraya; proje önerinizi nasıl doldurup bize ulaştırmanız gerektiği hakkında bilgi almak için buraya tıklayınız.

 

Son kayıt tarihi:  5 Kasım 2019

Etkinliğe  kayıt için tıklayınız.

İletişim

Konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi TÜBİTAK İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü’nden Ufuk2020 EJP RD Projesi Türkiye Koordinatörü Dr. Jale ŞAHİN’e,  jale.sahin@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.