Ortak Arama
  15 Haziran 2022

Son başvuru tarihi 6 Eylül 2022 olan RIA türündeki, 4er Milyon Avroluk 2 projenin desteklenmesi beklenen, HORIZON-CL5-2022-D6-02-07: New concepts and approaches for resilient freight transport and logistics networks against disruptive events (including pandemics) çağrısı için başvuruda bulunacak Avrupa’dan bir koordinatöre ve çok sayıda ortağa sahip uluslararası bir konsorsiyum tarafından hazırlanacak projede uluslararası taşımacılık ve lojistik şirketlerinin karar verme sürecini desteklemek için bir Dijital Nakliye Platformu geliştirmesi amaçlamaktadır.

Konsorsiyum aşağıdaki gibi bir proje konseptine sahip olup, belirtilen nitelikleri sağlayan endüstri ortakları aramaktadır.

 

PROJE KONSEPTİ

Önerilen platform ile uluslararası taşımacılık ve lojistik şirketleri; iklim değişikliği, güvenlik, yıkıcı olaylar ve enerji ve yakıt maliyeti zorlukları karşısında aşağıdaki avantajlara sahip olacaktır:

  • Kargonun bölünmesi ve birleştirilmesi gibi optimum çözümler sunarak uygun maliyetli çok modlu rotalar,
  • Enerji ve yakıt tüketimini ve maliyeti azaltacak yeşil çözümler,
  • Kesinti sonrası operasyonların devamlılığını sağlayacak esnek çözümler,
  • Firmaların arızayı hızlı ve otomatik olarak tanımasını sağlayan otonom arıza dedektörleri,
  • Güvenli yönlendirme ile firmaların risk maliyetini azaltan güvenli geçişler
  • Firmaların kullanıcıları, kargoyu ve ekipmanı gerçek zamanlı olarak izlemesine yardımcı olacak IoT etkinleştiriciler

 

POTANSİYEL ENDÜSTRİ ORTAĞINDA ARANAN NİTELİKLER

Konsorsiyuma endüstriyel ortak olarak katılabilecek firma türleri:

  • Intermodal (çok modlu) lojistik şirketleri (üçüncü taraf olarak çalışan ve yük sahibini nakliye şirketleri ile bağlayarak nakliye hizmetleri sağlayan -örneğin kamyon şirketleri, yolcu gemileri-).
  • Global ve çok modlu taşımacılık operasyonları yürüten uluslararası taşımacılık şirketleri.
  • Ulaştırma altyapısı otoriteleri, firmaları veya operatörleri (karayolu, demiryolu, liman, denizcilik vb.).
  • Küresel tedarik zincirleri içindeki tedarik ve mal akışını yöneten uluslararası bir tedarik zincirine sahip şirketler (Firma lojistik operasyonlarının bir bölümünü dahili olarak yönetmelidir).

 

İLGİ BEYANI

İlgili olabilecek kuruluşların linkte yer alan ilgi beyanı (Expression of Interest) dokümanını 22 Haziran 2022 Çarşamba mesai bitimine kadar doldurup ncptransport@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri beklenmektedir. İlgili koordinatöre iletilecek dökümanlara olumlu dönüş alınan kuruluşlarla ilgili ulusal irtibat noktaları iletişime geçerek konsorsiyum ile görüşme organize edecektir.