10 Ocak 2018

Avrupa Birliği'nin bilimsel ve uygulamalı araştırma, geliştirme, inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturduğu 80 milyar Euro ile dünyanın en yüksek bütçeli hibe programı UFUK2020, Özyeğin Üniversitesi’nde tanıtılacak.

Özyeğin Üniversitesi İnovasyon Merkezi B-27 nolu salonda 12 Ocak günü yapılacak toplantıda, dünyanın en yüksek bütçeli hibe programı, TÜBİTAK uzmanları tarafından anlatılacak ve desteklerle ilgili bilgi verilecek. TÜBİTAK uzmanları ayrıca, UFUK2020 ile ilgili katılımcıların sorularını da yanıtlayacak.

Avrupa'nın bilim, teknoloji ve politika uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla başlatılan UFUK2020, Avrupa'nın araştırma ve teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirmek, üniversite-sanayi işbirliğini teşvik etmek, AB ülkeleri, AB aday ülkeleri ve AB'nin işbirliği yaptığı ülkelerle AB politikalarına ilişkin farklı alanlarda işbirliğini geliştirmek amacıyla yürütülüyor. AB UFUK2020 Hibe Programı, uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön vermeyi hedefliyor. 

Açılan proje çağrılarına Türkiye’den üniversiteler, akademisyenler, araştırma merkezleri, büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, Ar-Ge merkezleri, bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, TGB’ler, TTO’lar, kalkınma ajansları, teknoloji tabanlı girişimciler, uluslararası örgütler ve bireysel araştırmacılar hibe başvurusunda bulunabiliyor. 

Etkinlik programı ve kayıt için tıklayınız.