30 Haziran 2017

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation-EMBO), bu yıl 65 yeni üyeyi bünyesine kattı. Boğaziçi Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde hastalık genlerinin tanımlanması ve popülasyon genetiği alanlarında araştırma faaliyetleri gerçekleştiren Prof. Dr. Aslıhan TOLUN, bu yıl seçilen EMBO Üyeleri arasında yer aldı. Prof. Dr. TOLUN'la birlikte Türkiye’den EMBO üyesi olan bilim insanı sayısı 3 oldu. 2017 üyeleriyle birlikte, aralarında Nobel Ödülü alan araştırmacıların da yer aldığı, Avrupa ve Dünya’nın en önde gelen araştırmacılarından oluşan EMBO üyelerinin sayısıysa 1700’i aştı.

EMBO Direktörü Prof. Maria Leptin, yeni üyeleri karşıladı ve EMBO üyeliğinin, üyeler tarafından gerçekleştirilen araştırmanın, tüm dünyada, mükemmellik seviyesinde yapıldığının göstergesi olarak kabul edildiğini belirtti.

EMBO üyeleri, EMBO desteklerine yapılan başvuruları değerlendirmekte; EMBO Konseyi, komiteleri ve editoryal kürsülerde aktif yer almaktadır.

EMBO Üyeleri ve Asosiye Üyeleri’nin resmî kabulü, 18-20 Ekim 2017 tarihlerinde  Heidelberg, Almanya’da düzenlenecek EMBO Üyeleri Toplantısı’nda gerçekleşecek.

 

 

Notlar:

EMBO üyeleri bilgilerine http://people.embo.org/ bağlantısından erişim sağlanabilir.

EMBO üyeliği, destek ve programları hakkında tüm sorular embo@tubitak.gov.tr adresine iletilebilir.