SATCOM
  17 Ocak 2022

Havacılık iletişim teknolojileri üzerine düzenlenen önceki web seminerlerinin ardından, Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı (SESAR 3), iletişim, seyrüsefer, gözetleme ve güvenlikle ilgili hizmetleri desteklemek için havacılık tarafından büyük ölçüde kullanılan uydu teknolojilerine odaklanacak yeni bir web seminerleri serisi düzenleyecektir.

 

Gelişen uydu teknolojileri sayesinde, mevcutta olan ve ortaya çıkabilecek havacılık gereksinimlerini karşılamak için yeni fırsatlar sunan modern ve güvenli iletişim sistemleri geliştirilmektedir. Bahsedilen yeni uydu iletişim hizmetleri, Geleceğin İletişim Altyapısı'nın (FCI) bir parçası olarak, mevcut ve gelecekteki mobil veri bağlantısı uygulamalarını geliştirmek için güçlü adaylar olarak kabul edilmek için yeterli teknik olgunluğa ulaşmaktadır.

 

SESAR 3 Ortaklığı; Avrupa Uzay Ajansı (ESA), SESAR Yaygınlaştırma Müdürlüğü (SDM);  EUROCONTROL, ICAO, IATA, endüstri, ANSP'ler, hava sahası kullanıcılarının uzmanları ile birlikte; FCI konuşlandırmasıyla ilgili olası kararları desteklemek için, uydu teknolojileri ve Hava Trafik Yönetimi için ilgili hizmetler hakkında farkındalık yaratmak için bir dizi web semineri organize edecektir.

 

İlgili web seminerleri sırayla aşağıdaki konuları kapsayacaktır:

 

  1. Havacılık için SATCOM: paydaşların bakış açısı.(25 Ocak 2022, 15:00-16:30 CET) - Ar-Ge faaliyetleri de dahil olmak üzere havacılık uydu hizmetlerine genel bir giriş.

 

  1. IRIS Satcom: havacılık için tasarlanmış bir sistem. (16 Şubat 2022, 15:00-16:30 CET) - Aviyonik üreticilerinin bakış açısıyla Iris sistemine, motivasyonlarına ve faydalarına genel bir bakış.

 

  1. SATCOM Olgunlaştırılması Ve Yaygınlaştırılması: (14 Mart 2022 - TBC, 15:00-16:30 CET) – Teknoloji olgunluğu, henüz ticarileşmemiş uçuşlar, havayolları perspektifi ve sertifikasyon konularına genel bir bakış.

 

25 Ocak'taki ilk web seminerine kaydolmak ve katılmak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı kullanınız:

https://eurocontrol-int.zoom.us/webinar/register/WN_Ywl3LEuWSXCxQca8Hjh8TA

 

 

Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.